Lag in open world


#21

Getting everything that Tzunamî mentioned in his post above. Mount rarely appears, quests don’t progress, etc. It’s a mess. I use NO addons.


#22

This bug is getting increasingly frustrating.

When i take a closer look at the forums the bug is older then the wheel :frowning:


#23

Hey, first I just wanna say that I never used this kind of program much at all, but wanted to try and do what you asked for. I did 3 different WinMTR tests, during different times this afternoon. One for each IP host for EU-servers.

Realm: Hellscream EU
Character: Sediez , bloodelf Demonhunter

First test I did in Nazmir but during the time I did that test and had discovered this “World-lag phenomen” I took a flightpath out of the zone to Zuldazar, and then I could play as normal again

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| api.premiumzone. com - 0 | 550 | 550 | 0 | 0 | 17 | 1 |

| gw23-no25.tbcn.telia. com - 0 | 550 | 550 | 4 | 5 | 28 | 6 |

| m-b-peer4-link.se.telia. net - 0 | 550 | 550 | 9 | 11 | 51 | 13 |

| kbn-b3-link.telia. net - 0 | 551 | 551 | 11 | 12 | 47 | 12 |

| kbn-bb3-link.telia. net - 0 | 551 | 551 | 10 | 12 | 49 | 11 |

| hbg-bb1-link.telia. net - 0 | 550 | 550 | 17 | 30 | 132 | 19 |

| ffm-bb3-link.telia. net - 0 | 551 | 551 | 25 | 26 | 42 | 26 |

| ffm-b1-link.telia. net - 0 | 551 | 551 | 24 | 27 | 60 | 25 |

| blizzard-ic-316506-ffm-b1.c.telia. net - 0 | 550 | 550 | 25 | 26 | 49 | 27 |

| No response from host - 100 | 111 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| et-0-0-2-br01-eqam1.as57976. net - 0 | 551 | 551 | 25 | 30 | 157 | 26 |

| et-0-0-31-pe02-eqam1.as57976. net - 0 | 551 | 551 | 27 | 28 | 47 | 28 |

| 185.60.112.157 - 0 | 551 | 551 | 25 | 26 | 48 | 26 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Second test I did in Zuldazar

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| api.premiumzone. com - 0 | 305 | 305 | 0 | 0 | 15 | 0 |

| gw23-no25.tbcn.telia. com - 0 | 305 | 305 | 2 | 2 | 21 | 2 |

| m-b-peer4-link.se.telia. net - 0 | 305 | 305 | 5 | 6 | 30 | 6 |

| kbn-b3-link.telia. net - 0 | 305 | 305 | 7 | 9 | 33 | 8 |

| kbn-bb4-link.telia. net - 0 | 305 | 305 | 6 | 9 | 42 | 7 |

| hbg-bb4-link.telia. net - 0 | 305 | 305 | 10 | 12 | 39 | 11 |

| ffm-bb4-link.telia. net - 0 | 305 | 305 | 20 | 21 | 39 | 21 |

| ffm-b1-link.telia. net - 0 | 305 | 305 | 19 | 22 | 55 | 21 |

| blizzard-ic-316506-ffm-b1.c.telia. net - 0 | 305 | 305 | 20 | 22 | 44 | 21 |

| No response from host - 100 | 62 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| et-0-0-2-br01-eqam1.as57976. net - 0 | 303 | 303 | 21 | 61 | 1613 | 22 |

| et-0-0-31-pe02-eqam1.as57976. net - 0 | 305 | 305 | 23 | 24 | 44 | 34 |

| 185.60.112.158 - 0 | 305 | 305 | 23 | 24 | 46 | 24 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

And third test I did only a few mins Before I started to write this reply! Also that when I was in Zuldazar, mainly in the Town and near the port!

|------------------------------------------------------------------------------------------|

| WinMTR statistics |

| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

| api.premiumzone. com - 0 | 385 | 385 | 0 | 0 | 10 | 0 |

| gw23-no25.tbcn.telia. com - 0 | 385 | 385 | 1 | 2 | 13 | 3 |

| m-b-peer4-link.se.telia. net - 2 | 357 | 350 | 7 | 7 | 31 | 7 |

| kbn-b3-link.telia. net - 0 | 385 | 385 | 7 | 9 | 31 | 8 |

| kbn-bb3-link.telia. net - 0 | 385 | 385 | 6 | 7 | 31 | 7 |

| hbg-bb1-link.telia. net - 0 | 385 | 385 | 13 | 18 | 101 | 13 |

| ffm-bb3-link.telia. net - 0 | 385 | 385 | 21 | 22 | 39 | 21 |

| ffm-b1-link.telia. net - 0 | 385 | 385 | 20 | 23 | 55 | 22 |

| blizzard-ic-316506-ffm-b1.c.telia. net - 0 | 385 | 385 | 21 | 22 | 39 | 21 |

| ae1-br01-eqfr5.as57976. net - 0 | 385 | 385 | 30 | 72 | 636 | 32 |

| et-0-0-2-br01-eqpa4.as57976. net - 3 | 343 | 335 | 29 | 88 | 4347 | 30 |

| be1-pe02-eqpa4.as57976. net - 0 | 385 | 385 | 29 | 29 | 44 | 29 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

| No response from host - 100 | 78 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Hope this will help in any way, and if I have to redo anything feel free to ask! I got the issue today while I was levling, but have lucky to mostly been able to play through it today most of the time atleast but still very annoying!

And lastly, I wasnt allowed to post any links, which were included in the testreults, at the end of those adresses I made a “space” after the “dot” …. wasnt sure to get around it in a smoother way


#24

Was playing my DH yesterday and I had these bugs as well no mount visible , staying in Deamon form even as the buff fell off, stuck in Combat, WQ credit not progressing… you name it I had it at 8-9 in the evening… got so bad I stopped playing… Logged over to another char on the same server , it was the same. Totally normal ms times but still horrible lagg…

I blame the alliance farming group at the blood gate with several hunters with barraging all the time… but if it is true and a group of BM hunters plus a monk can make a shard laggy by constantly respawning adds and barraging, then something is not right…


#25

Well, it’s been ruled out as being addon-related, since it happens with them off or on. A few people over on the US forum thought it might be a version of the ElvUI addon that was causing it but I’ve never used that and I get this bug all the time.

I don’t know much about sharding but people in the reddit thread about this bug seem to be blaming that. Whatever the issue is, I think I’m going to let my sub run down and then maybe renew in a few months if it looks like it’s fixed. I can’t justify paying so much for a game that’s barely playable right now.


(Mikakiru) #26

Some of my friends are also experiencing the issue, using no or other UI’s.
This feels more like threads in the server software stalling or crashing.


#27

I have the aforementioned issues as well, it started to appear when leveling my Rogue alt, only have seen it on that char so far, in stormsong valley specifically.
From conversations in the zone i found out there is a whole lot of ppl that had it at that point.


#28

Having lagg too, around 25ms ping. Got some input lagg, and the dungeon queu finder buggs out because of this aswell. (PvP queu works fine) With input lagg i mean that i takes 2 to 8 seconds before skills go off, and combo points not apearing sometimes. I am having war mode on. Restarting game seems to fix the problem, but only for around 20 minutes max.


#29

Hello! Just wanted to check if there is any new info on this topic, or any updates, hope you noticed my WinMTR test, not sure if it was any help, I can Always try to do a new one, when I experience this World lag Another time, if that would be needed?

Thanks in advance