“WOW51900328” oraz “WOW51900319” oraz “World server is down”

Dobry wieczór, od wczoraj mam ogromny problem z zalogowaniem się do gry World of Warcraft (Retail), wyskakują mi dwa komunikaty : „WOW51900328” oraz „WOW51900319”, a także „World server is down”. Próbowałam już dosłownie wszystkiego aby samodzielnie sobie z tym problemem poradzić, przerobiłam wszystkie możliwe kroki wypisane na support + forum Blizzard jak i poradniki na Google oraz Youtube (wpisując kody błędów również dla precyzyjnego wyszukiwania), kroki jakie już wykonałam parokrotnie to :

1. deaktywacja Addonów
  2. odinstalowanie CurseForge
  3. aktualizacja sterowników wszystkich możliwych, od Windowsa 11 po kartę graficzną, procesor i inne (za pomocą programów wspomagających więc na pewno wszystko jest aktualne)
  4. restart komputera jakieś 50 x od wczoraj pomiędzy wszystkimi czynnościami
  5. oczywiście zamykanie procesów w Menadżerze zadań
  6. przełączanie połączenia internetowego z kabla na wifi (połączenie jest stabilne)
  7. restart routera
  8. odinstalowanie Antywirusa
  9. deaktywacja Firewall oraz przywracanie ustawień domyślnych, zapory Windows Defender i dodawanie aplikacji do wyjątków zapory
  10. zwiększanie i zmniejszanie liczby MAX FPS w opcjach gry
  11. zamykanie aplikacji działających w tle
  12. reset UI poprzez kasowanie folderów gry (a także zmiana nazwy z dopiskiem ‘Old’): Cache, WTF, Interface
  13. używałam kilkukrotnie funkcji skanowania i naprawy aplikacji Battle.net
  14. flush DNS w wierszu poleceń (jako administrator oczywiście) : ipconfig /release, ipconfig /renew, ipconfig /flushdns , netsh winsock reset, netsh int ip reset
  15. Enthernet – właściwości – DNS Ipv4 zmieniłam na 8.8.8.8 oraz 8.8.4.4
  16. przeniosłam swoją postać poprzez opcję Stack Character
  17. po wszystkich tych próbach postanowiłam odinstalować wszystkie gry Blizzarda oraz aplikację Battle.net i zainstalować je na nowo, napotkałam wtedy na problem z ponowną instalacją, gdyż instalacja stanęła na „Aktualizowanie Battle.net Update Agent : 45 %” i nie chciała ruszyć dalej, poradziłam sobie z tym problemem po paru godzinach gdy skasowałam pliki w LocalAppData, Temp oraz AppData oraz podmianie w folderze Agent- pliku ‘product’ w Notatniku, wtedy instalacja nareszcie ruszyła dalej i wróciłam do punktu wyjścia…
  18. znowu miałam kilka prób z czynności 1)-15) i niestety nadal nie mogę dostać się do gry, bo wyrzuca mnie znowu z błędami „WOW51900328” lub „WOW51900319”

Jestem już wykończona tym wszystkim, bo już nie wiem co mogę jeszcze zrobić i gdzie leży problem który tak nagle się pojawił, prepaid mi się kończy niedługo, a już drugi dzień nie mam możliwości zalogowania się do gry.
Przeinstalowania całego systemu bardzo chcę uniknąć dlatego bardzo proszę o pomoc!
PS. jeśli to istotne to posiadam : Windows 11 Home, Intel i9-13900K, Nvidia GeForce RTX 4080, RAM 64GB
Pozdrawiam serdecznie
/Kate

Sam osobiście borykam się z tym problemem od Piątku wieczór, a im dłużej z tym walczę tym bardziej jestem przekonany, że problem ewidentnie stoi po stronie Blizzarda, nawet format całego systemu w niczym nie pomógł :smiley: . Mam chociaż nadzieje, że jutro jakimś magicznym sposobem problem się rozwiąże.

1 polubienie

Dokładnie od piątku wieczora mam wszystko to samo i nadal nie widać poprawy. Wczoraj wysłałem ticket z opisem sytuacji, nadal bez odpowiedzi…

Mam ten sam problem, również od piątku. Nie jest to pierwsza sytuacja, kiedy coś takiego się dzieje. Polecam poczytać ten temat: https://eu.forums.blizzard.com/en/wow/t/frequent-disconecting-10-15-min/539536
Blizzard na samym dole przyznał, że problem był po ich stronie i teraz najprawdopodobniej dzieje się to samo.
Również otworzyłem ticket do supportu w tej sprawie opisując całą sytuację i podając linki do wcześniejszych tematów, ale support jak zwykle ignoruje sprawę i odsyła do ogólnych troubleshootingów.
Dodatkowo, najprawdopodobniej jak odinstalujecie klienta battle.net i będzie chcieli go zainstalować ponownie, instalacja zatrzyma się na 45%, jak zostało to opisane w tym temacie: https://us.forums.blizzard.com/en/blizzard/t/battlenet-update-agent-stuck/46646
U mnie przynajmniej tak się dzieje i tutaj też ludzie o tym wspominają: (tutaj chciałem wstawić link, ale nie mogę więcej niż 2. Numer tematu to 2765)

BLIZZARD - czy macie zamiar w końcu przyjrzeć się tej sprawie i przestaniecie odwracać oczy, jakby problem nie istniał? Dodatkowo, co z naszymi subskrypcjami? Płacimy za coś, z czego nie możemy korzystać nie z naszej winy.

2 polubienia

Hej, też mam ten sam problem dokładnie od piątku. Czy Wasz dostawca internetu to Vectra?

Połączyłam się z internetem z telefonu i problem zniknął, więc ewidentnie to problem po stronie dostawcy

Tak, również mam internet z Vectry.

UUuuuufff no to chociaż dobrze wiedzieć, że problem nie leży u mnie i dzięki temu uniknę stawiania systemu na nowo…
Tak, zdecydowanie nie radzę odinstalować battle.net … na szczęście jest sposób by sobie z tym poradzić i instalacja rusza (pisałam wyżej) ale nerwów tyle to zżera, że szkoda gadać…
Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że w poniedziałek się tym zajmą.

ps. Tak, mam z Multimedia (grupa Vectra).

Problem z Vectrą i wowem jest od lat, ale pierwszy raz mam taką sytuacje, że nie da się w ogóle odpalić gierki.

Rozwiązaniem jest chyba tylko zmiana dostawcy, a na chwilę obecną hot spot z telefonu :smiley:

Ten sam problem, internet vectra, na hotspot plusa działa.

Zrobili mi unstuck postaci poza Stormwind. Teraz przynajmniej mogę się zalogować na postać, ale… Jak wchodzę do Stormwind to lagi są tak, że nie można tego ogarnąć, nic się nie ładuje, nie widać postaci, nic.

Jak będziecie mieli jakieś rozwiązanie, to dajcie znać!

Btw. Też mam internet z Vectry.

Zalogujcie się na ebok.vectra.pl i w zakładce wiadomości są zgłoszenia. Ja wysłałam maila z opisem problemu.
Jak ktoś chce gotowca maila to napiszcie na discordzie - sferiel0

Im więcej osób zareaguje to może w końcu coś z tym zrobią :poop: :poop:

Zgłoszone. Mam Vectre od kilku lat i pierwszy raz mam taki problem. Gdzieś czytałem, że ich europejskie odpowiedniki mają podobne problemy.

Cześć, dzięki za pomoc, nerwy mi już wysiadają od wczoraj ten sam problem jak u wszystkich powyżej. Podeślesz proszę na DC bartchomik szablon gotowca do Vectry? Bądź ewentualnie tutaj bo coś czuję że każdy kto ma vectre w PL ma problem w WoWem…

Sprawa jest opisywana bardziej na innym forum masa ludzi ma taki sam problem

Rozmawiałem z konsultantem Vectry z godzinę temu i powiedział, że mają tę usterkę zgłoszoną i powiedział mi coś o godzinie 22 że do tej godziny powinno zostać naprawione. Jak po 22 nie będę mógł pobrać wowa przez to, że zrobiłem format komputera bo myślałem, ze to coś u mnie to się wkurzę.

Cos mam bardzo złe przeczucie że ta sprawa nie zostanie szybko rozwiązana “o ile wgl zostanie rozwiązana” ehh obym się mylił

u mnie dalej stoi na 45% :expressionless:

Siemka Bracia z Vectry :smiley: dobrze że temat został założony tutaj bo od dwóch godzin zachodzę w głowe co się odwaliło że pierwszy raz w życiu grać nie można. Też mam Vectre. Ok napisałem coś tam od siebie i zgłoszenie poszło.

Mi zaczęło działać. Jak tam u was?
Update> Battleneta pobrało, wowa pobrało, ale dalej nie chce mnie zalogować do gry i wyskakuje błąd taki jak w tytule.
Update>> od 13:00 już działa wow

u mnie bez zmian, dajcie znać jeśli Wam ruszy, bo każde sprawdzenie mi ciśnienie podnosi :sweat_smile: