Ścieżka Zdrowia 5 "Podwodne zaginione miasto"

Kiedy wreszcie Illidian i osoby likujace ten post trafią do psychiatry???

3 polubienia

Mam to samo pytanie, ale ze względu na bycie w mniejszości wolałem zachować tę opinię dla siebie xD

1 polubienie

Ja widzę tylko coś takiego:

Daję lajka pod każdym wynikiem, bo uważam, że to fajnie, że ludzie się tym dzielą.

Co do historii, rozumiem, że kosztuje to sporo pracy i chęci i naprawdę to doceniam, ale mnie osobiście interesują tylko postępy innych.

1 polubienie

Od kiedy dysproporcja opowiadania do tej krótkiej informacji w poście stała się tak znacząca, posty Shangthusnga są jedynymi postami postępów, którym nie daję serduszek. Od fanfików mógłby mieć osobny wątek.

1 polubienie

Spoko że próbujesz jakąś inicjatywę wykazywać na tym forum. nie jestem przekonany czy to właściwy temat na takie historyjki. Jeszcze jakby były związane z dodatkiem to tam pal licho. Dużo lepiej by mi się czytało jakbyś stosował czasem kropki zamiast przecinków(najlepiej przeczytaj tekst dwa razy przed wysyłką). Zbyt długie zdania męczą czytelnika w odbiorze.

Nie jestem pewien czy Kurtus i Ilidan mieli relacje przyjacielskie aka braterskie czy bardziej mistrz do ucznia. W końcu tylko on tworzył nowych Ilidari. No i zbyt dużo tego “bracie”. Sam pomysł świetny, no może ja bym się trochę czepiał lore Korneliusza i Uthera czy rzeczywiście Ilidan mógł wiedzieć o nim i czy w tym czasie Korneliusz nie był już martwy. Ale to tylko moje przemyślenia bo trochę poczytałem tych książeczek z wowa. Baw się dalej, cokolwiek sprawia że wstajesz szczęśliwy to rób to :wink:

2 polubienia

20.06.2022

:shell: Poziom 131 :shell:

W banku 7,2k :money_with_wings:

Wszystkie osiągnięcia z dodatku i miniserii zdobyte, trochę się natrudziłem ale udało się ogarnąć.
Odrabiam przygodę z najemnikami, został mi ostatni Darzybrzask. Lore nawet spoko, zahacza o klasyczne dungi z wowa. Jeżeli chodzi o karty to jak najbardziej zadowolony jestem z tego dodatku. Łowca dostał dużo mocnych kart :love_you_gesture: :saxophone:

4 polubienia

IIlidan i Kurtrus należą do samej klasy czyli do Nocnych Elfów podajże i nie są spokrewnieni ale Illidan z Malfurionem już tak bo to są bracia.

Nie przeczę że nie są z tej samej rasy(klasa to np. wojownik). Chodziło mi że nie są na równi dlatego relacja typu bracie nie ma sensu bo ten pierwszy jest mistrzem drugiego. Tym bardziej że Ilidan jest znany z tego że lubi pokazywać gdzie jest miejsce danej jednostki w szeregu.

1 polubienie

A tak z czystej ciekawość Bain i Kain krwawe Kopyta to jakaś rodzina?

Jak już to Cairn, Bain jest jego synem. Ten pierwszy zmarł przy Mag’gorak w potyczce z Garoshem.

2 polubienia

Wiem, że dużo bohaterów jest spokrewnionych.
-Grommasz to ojciec Garosza,
-Wariann to ojciec Anduina
-Korneliusz to ojciec Cariel i Tamsin(w trakcie premiery drugiego dodatku z roku feniksa) jest karta, dla paladyna. W trakcie premiery pierwszego dodatku z roku gryfa dowiadujemy się, że to Tamsim ze Schoolmancjum
-Eliza astrowidząca i Aranna to siostry
-Illidan uczył Aranne na łowcę demonów
-Guf jest kuzynem tego hammula?
-Rokara to uczennica Garosza
-Rexxar jest synem Leoroxxa
-Tawisz to kuxynem Vandara
-Lady Prestor i Onyxia to jedna i tama sama osoba?

Trochę offtopic, jak chcesz się dowiedzieć o lore warcrafta zajrzyj do:

1. Literatury(blizzard legneds polecam),
  2. Wowpedia,
  3. Kanały yt związane z lore (samael channel news, Pulchny niedźwiedź, troche nexos nagrywał, drwal rębajło)
  4. Stwórz osobny temat na forum i tam zadawaj pytania na tematy związane ze światem warcrafta.

Pamiętaj że hearthstone czerpie z warcrafta ale też tworzy nowe postacie na potrzeby rozgrywki. Tak więc Eliza i Aranna, Tawisz(możliwe że też vandar nei jestem pewien), Guf, Korneliusz, Tamsin, Cariel, Rokara są postaciami występującymi tylko w grze Hearthstone. Tak Lady Prestor to Onyxia pod pokrywką :stuck_out_tongue_winking_eye:

25.06.2022

200 poziom

Pył: 3 605 + 6 510 w kopiach

Złoto: 15 815

Jeszcze 100 poziomów i nowy dodatek. Tak wypada, że gdzieś przy moim 312 poziomie jest premiera, więc już bliżej niż dalej :smiley:

Ps. o wilku mowa :slight_smile: 27 czerwca będzie zapowiedź nowego dodatku :slight_smile:

2 polubienia

26.06.2022

:whale2: Poziom 145 :whale2:

7,9k :money_with_wings:

Wynik nawet spoko tym bardziej że obudziłem się lekko przed miniserią. Mam nadzieję że uzbieram jeszcze sporo hajsiwa, a od nowej przepustki szarpnąć się i spróbować zrobić 400lvl

2 polubienia

27.06.2022
117 poziom
Ponieważ miesiąc dobiega końca główny operator czyli Ja kończę sezon ale w przeciwieństwie do IIIlidana on nawet nie zaczął sami wiecie dlaczego.
Oto ciąg dalszy historii mojego bohatera w ostatnim meldunku udał się w podróż do Uldum by odszukać Sir Płetwina murloka paladyna światłości by dowiedzieć się co się stało z tym karczmarzem, który ostatni raz był widziany zanim udał się do Wichrogrodu. Posłuchajcie.
“W Uldum pojawił się portal ,który Kurtrus spopielony wyczarował dla IIilidana by mógł wejść , oto przez portal wszedł IIlidan w prostym celu by odszukać członka Ligi Odkrywców Płetwina, o to ostania deska ratunku dla IIIlidana, gdy rozstał się z Kurtusem pamiętał o umowie, ruszył przed siebie po pustyni szukając celu swojej wędrówki, ale wszędzie tylko piasek i piasek a żar z nieba się leje.
IIildan chodził po całej pustynnej krainie im dłużej chodził tym z powodu upału był bardzo zmęczony, nie zobaczył ani żywego ducha po pustynnej krainie i nagle nie wiadomo skąd pojawił pewien tajemniczy osobnik, który dostrzegł IIIlidana słaniającego się na nogach i rzekł tymi słowami: “Nie powinno cię tu być w Uldum, tutaj jest pełno plag a my mamy pełne ręce roboty, no wiesz ach tak gdzie moje maniery? jestem Reno Jackson z Ligi Odkrywców trochę mag a trochę łotr.”
IIidan:“Nazywam się IIidan szukam nie jakiego sir Płetwina paladyna światłości mam do niego pilną sprawę, mam pozwolenie od Kurtusa by się z nim spotkać powiedz mi Reno gdzie go znajdę?”
Reno:” Niech mnie murloki kopną a więc szukasz Płetwina? Tak się składa, że wiem gdzie jest chodź ze mną spotkasz innych Odkrywców, masz szczęście, że cię tu znalazłem:"
IIIlidan:" Jak długo tu jesteś? nigdy nie słyszałem o tej krainie."
Reno:" Nigdy nie słyszałeś o Uldum??? To bardzo słabo moja historia z Uldum jest dość długa , ale wróciliśmy do Uldum gdy pokonaliśmy Rafaana razem z jego smokiem i od tego czasu jesteśmy by pilnować porządku i walczyć z plagami."
IIIlidan:" Plagami?? Jakimi."
Reno:" Plaga murloków, szaleństwo ,śmierć , gniew i ogień, ale nie ma czasu po moich kościach czuję, że nadchodzi nowa plaga. Eliza mówi, że to jest spowodowane pewnym amuletem."
IIIlidan:" Eliza??? chwila już gdzieś słyszałem to imię to starsza siostra Aranny Astrowidzącej szkoliłem ją na łowcę demonów z wyrzutkami."
Reno:" Na wszystkie murloki mówisz poważnie??? Eliza zwykle nie wspomina swojej siostry, nie mówiąc o Brannie, my tu gadu gadu, ale musimy się spieszyć zaraz wyczaruję portal by być bliżej Płetwina tylko mała prośba, schowaj lepiej broń, a teraz śmiało idziemy przez portal."
“Reno pstryknął palcami i nagle pojawił się portal i razem przez niego przeszli do innej części Uldum”
Reno:" No to jesteśmy, to jest Świątynia w której kiedyś pokonaliśmy plagę Ognia i od tego czasu stanowi naszą bazę wypadową. Płetwin podejdź tu mamy gościa."
“Do Reno i IIIlidana podszedł Płetwin, gdzie zmierzył wzrokiem IIIlidana i zwrócił się do Rena tymi słowami:” Tak Reno?? a niech mnie to ty IIIldanie?? A więc Kurtus mówił prawdę, Ty naprawdę istniejesz. W czym mogę pomóc?"
IIIlidan:" Poszukuję odpowiedzi na moje pytania i tylko ty możesz mi pomóc. Mam tutaj specjalne pozwolenie."
“Płetwin obejrzał je uważnie i oddam je i razem z IIIlidanem udali się prywatnej komnaty.”
Płetwin:" Wejdź rozgość się a więc co sprowadza łowcę demonów aż do Uldum?"
"IIIlidan opowiedział całą historie kiedy skończył przez chwilę zapanowała cisza, a potem Płetwin rzekł do IIIlidana mówiąc “Słuchałem bardzo uważnie i pilnie a więc chcesz pomocy Paladyna światłości by odszukać zaginionego karczmarza, który nie wrócił z Wichrogrodu do karczmy?
Pomogę tobie ale nie za darmo, Kurtus i ja mamy pewną umowę, gdy go ocaliłem przed demonem szaleństwa był mi bardzo wdzięczny i obaj nie możemy się atakować. Tak się składa, że wiem gdzie jest twój przyjaciel ale musisz przejść 4 próby. Moją próbę , próbę Rena, próbę Elizę a także próbę Branna, jeżeli zaliczysz 4 próby od każdego z odkrywców zdobędziesz informacje a jeżeli nie zaliczysz żadnej próby to czeka cię walka z plagami, a niech chcę stracić przyjaciela Kurtrusa.”
“Wszystko wygląda dobrze tak jak powinno , 4 próby u każdego odkrywcy by IIilidan mógł wreszcie się do wiedzieć gdzie jest karczmarz IIIldan pomyślał przez chwilę i zwrócił się Płetwina.”
IIIlidam:“Nie mam innego wyboru Płetwinie niech chcę zginąć ,chcę tylko informacji a skoro stawiasz takie warunki to zgodzę się na te 4 próby jestem gotowy .”
“Stało się. Czy IIIlidan pomyśle zda wszystkie 4 próby ? Na czym będą wyglądały ?Czy IIIlidan wreszcie znajdzie informacje o karczmarzu?”
CDN
P.S
Zostaw serduszko a już wkrótce nowa historia będzie dostępna.

1 polubienie

Tak mnie to zastanawia, nie dajesz za dużo tych “i” albo “l”? XD

Strasznie ma skomplikowane to imię.

1 polubienie

Ja czekam żeby pójść za ciosem i ukazał się IVlidan

3 polubienia

Całkiem nieźle brzmi w sumie, może jest normalniejszy od swojego poprzednika

Już mówiłem on ma bardzo skomplikowane imię do zapamiętania ale to jedyny bohater gdzie zasuwam w rankingach niż innymi no może po za Thrallem gdzie grałem przed łowca demonów.