Witam Was! Chciałbym zorganizować turniej dla graczy Ustawki. Jeżeli byliby chętni i uzbierałoby się sporo osób można mnie zaprosić w grze neoneX #21780. Być może wymyślilibyśmy jakieś nagrody, ale głównie chodzi o dobrą zabawę. Nie ma nigdzie turniejów związanych z Ustawką i chciałbym coś zorganizować :D. Szczegóły podam jeśli byliby chętni. Pozdrawiam.
Ustawka to najbardziej zjebany tryb w hs, gram tylko w pracy na zasadzie uruchomić i olać aż mnie zabijają a xp wpada za czas gry…
Mi po 4latach w standardzie i rzuceniu tego trybu na nowo chce się grać w ustawkę. To tylko twoje zdanie. Ja mam inne na ten temat.
Ja gram w hs 10 lat i odkąd jest ustawka to naprzemiennie i w nią. Jedyne co to tylko wbijam diament 5 (często na siłę), robię questy, a potem już tylko ustawka do końca miesiąca Oczywiście nie jest to reguła i czasem częściej grywam jednak w standard (na przykład do legendy, ale to muszę mieć niezdrową fazę psychiczną ^^), a ustawka idzie w kąt… Tak czy siak gram tylko jeśli mam ochotę, wieczorami przed snem, na kibelku 1 partie standardu, bo tak to gram w normalne gry na ps5 czy laptopie. Hearthstone całościowo jest tylko dodatkiem do grania. Może i gram w niego najczęściej, bo jest szybki i szybko się włączy, ale jest to dla mnie gra drugiej kategorii.
Mój starszy kolega z pracy, którego to nauczyłem grać porządnie w hs wbija legendę co drugi miesiąc, ale na dziczy… Ja wbiłem legendę 8-9x w standardzie, bo dziczy mi się nie chce ruszać, choć mam wiele kart (brak mnożnika gwiazdek demotywuje), on gra gorzej, nigdy nie ma golda i pyłu (nie wiem jak to robi, tyle razy mu mówiłem jak ma robić - nie potrafi, a zawsze mi zazdrości blisko 10k golda co dodatek oraz 60k pyłu i 50k pyłu w duplikatach ) , a wbija co 2 miesiące tę legendę, a czasem miesiąc po miesiącu, łącznie już z 15x,a gra o połowę krócej niż ja XD nie gra w nic innego no i wbija na dziczy, więc tam jest łatwiej zdecydowanie jakby ktoś miał wątpliwości a, w ustawkę też gra regularnie
Ustawka to czyste RNG…
Wybór bohaterów jest mało ważny wszystko zależy od doboru buffujacyh się stronników i synergii między nimi…
Ale na tym polega ten gatunek. Walki w autobattlerach zawsze będą losowe, bo O TO CHODZI w tym gatunku gier.
Jeszcze coś dodam do poprzedniego wpisu. Jeśli nie lubisz autobattlerów to choćbyś bardzo chciał to nie polubisz Ustawki.
Mam tak samo z grami typu soulslike jak Dark Souls, Elden Ring i inne. Mogę piać, denerwować się, wylewać frustracje, że zawsze gdy odpoczywam przy ognisku to wszyscy wrogowie się resetują, co za gówniane gry!! dlaczego przeciwnicy kontynuują swoje ataki pomimo, że ich trafiłem!! buuu!! Ale taki jest ten gatunek gier i wiesz co? nie gram w soulsy. Ostatnią grę z soulsów jaką spróbowałem to Lies of P, ale trafiłem na bossa 3-4, którego próbowałem zbić cały tydzień i niestety musiałem odinstalować grę, bo nie chciałem marnować czasu.
Dla Ciebie nie ma sensu to, że w autobattlerach pionki losowo się ze sobą biją. No taki jest zamysł gatunku. Włącz sobie StarCrafta to będziesz miał większą kontrolę nad armią.
Ustawka to tryb dla debili 90% RNG a 10% Skill i ten pojebany system pancerzowania bohaterów im większy pancerz tym trudnej zabić przeciwnika bo najpierw musisz wymaksować atak a to idzie tak powoli,że można w tym czasie kawę zrobić XD
Cieszę się, że możesz używać jawnie przekleństw i pić kawę. Znaczy, że 18 lat skończone.
Debilem to jesteś Ty, tumanem który nie umie grać w tą grę, choć gra w nią już tyle czasu + naucz się głąbie pisać po polsku i czytać ze zrozumieniem.
Ja chłopu już chyba z 10 razy pisałem o pancerzu, że to balans pomiędzy wolniejszymi bohaterami i słabszymi a szybszymi i mocniejszymi żeby finalnie wyszło na zero i było sprawiedliwie. Coś Ty. Chłopa pancerz przebija, bo on widzi u przeciwnika 30 pancerza a u siebie 10, ale nie pomyśli, że bohater z którym się bije jest ogólnie słaby i potrzebuje wzmocnienia w pancerzu. Tego już jego głowa nie ogarnie. On nie myśli tak szeroko.
Bo jak masz bohatera co ma przykładowo 25 pancerza to Bugzard powinien dać stronnika co da ten pancerz XD
Najlepsza ustawka
Bez systemu pancerzowania szło o wiele lepiej Bugzard wprowadził system pancerzowania to nie ma szans by awansować do top 4 bo najpierw musisz wymaksować atak stronnikami
No i ten stronnik Ci wyjebie 1000 pancerza i to już jest ok? zaspokojony jesteś? ile Ty masz IQ?? Ty nie potrafisz logicznie myśleć. Jesteś po prostu zwykłym debilem i mam gdzieś, że masz 50 lat. Jesteś upośledzonym człowiekiem.
Wolę grać w dziczy niż bawić się w ustawkę.
Łowcą demonów na rankingach na dziczy wygrałem 1000 zwycięstwo i ani razu decka nie zmieniałem w innych klasach kuleje i jestem z tego zadowolony i jak mówi Awikum to tryb dla kretynów płacących realne euro a dostajesz nic nie warte skiny albo emotki wsadzasz realna kasę Bugzardowi oni za nasze nowe fury typu Lamborghini a jak starczy to na panieńki lekkich obyczajów XD
Nie gram w ustawek odkąd Bugzard zrobił coś z tym systemem pancerzowania i powtarzam po raz kolejny najlepsza ustawka była bez pancerza a jak chcę uchronić bohatera przed śmiercią to wystarczy tylko stronnik co daje ten pancerz XD
Właśnie o tym pisałem wcześniej. Można pisać 100 razy. Czysty beton.
Oho, szambo wybiło.
Szangowi trolle mogą buty czyścić, jestem wielkim fanem
To że stronnicy atakują losowe cele jest normalne dla autobattlera, pancerz i wybór bohaterów niewiele zmienia. To co rozwala ten tryb to chore synergie bufujace statystyki stronników do kilkuset albo kilku tysięcy punktów…
Ja tylko między betonami itd chciałbym dodać, że ja właśnie lubię soulsy nie jest to mój ulubiony typ gier i nie grałem wszystko, ale w większość. Sorki, ale lies of p to jedna z łatwiejszych i przyjemniejszych gier tego typu, ale spoko - mój brat nie grający nigdy w soulsy poddał się na pierwszym dużym bossie
Sekiro to najbardziej chore gówno, potem bloodborne. Mi najbardziej siadło dark souls 3, nioh 2 i chyba podium by zamknęło lies of p
Ja skończyłem jedi fallen order i bardzo mi się spodobała ta koncepcja z odrażającymi się przeciwnikami po medytacjach.
Do bloodborna już trzy razy podchodziłem i nie może zatrybić. Chyba za dużo się naczytałem, jaka ta gra jest genialna.
Ale stronnik, który daje pancerz pomógłby wszystkim bohaterom. Tym mocniejszym i tym słabszym. A system pancerza sprawia tylko tyle, że SŁABSI bohaterowie mogą dłużej się bronić przed mocniejszymi.
Ustawka przed i po tej zmianie polagała na stworzeniu jak najmocniejszego stołu, który przebije się przez wrogą armię i HP wroga…