Miniset - wyciek

Wyciekły informacje na temat minisetu.
W skrócie:

• 35 kart
  • premiera 21 stycznia
  • powrót kart dual class i spellburst (mechaniki ze Scholomancjum)
  • ma pojawić się bundle zawierający jedną z czterech nowych legend oraz resztę kart z minisetu za 15$ lub 2000 golda!

Na ile prawdziwe są te przecieki pewnie i tak przekonamy się już niedługo.

1 polubienie

W artykule czytam coś zupełnie innego “that contains all 35 new cards which includes 4 new Legendaries”, czyli kupujemy wszystkie karty, w tym 4 legendarne. Jeśli miałoby to być prawdą, to pozostaje takie zamyślenie. Z jednej strony 2000 golda to 20 pakietów, ale z drugiej mamy wszystkie karty, bez liczenia na “szczęście” przy otwieraniu pakietów… To czekam na ogłoszenie po rotacji, że będzie bundle i za 100000 golda kupimy 100 kart do kolekcji.

1 polubienie

Jak za 2k golda wszystkie karty bez musu grania przygód to biore .

W cytowanym oryginalnym artykule:
“Players who want to get all of them can pick up a bundle through May 11 for $15 or 2,000 Gold which includes one of each of the set’s four legendaries and two of all the other cards.”

Taka cytatocepcja :V

czy ma sens otworzyc teraz pakiety z darkmoon , uzbierac 2k a potem kupic mini set ?

Nie ponieważ, ponieważ po zakupie minisetu za 2k golda dostaniesz tylko jedną legendę. Pozostałe maja szansę wtedy wypaść z paczek(co prawda małą, ale zawsze).

Przypominam, że te informacje nie są oficjalne i lepiej poczekać z jakimikolwiek decyzjami.

dostanę 4 legendy : po jednej sztuce z każdej z 4

1 polubienie

Już naprawdę nie mam sił. Jest tam mowa, że dostaniesz po jednej kopii legendy i po 2 sztuki pozostałych kart.

Łap stejka :cut_of_meat:
Rzeczywiście tak jest tam napisane, źle sobie to przetłumaczyłem.

Więc zastanawiam się czy nie otworzyć paczki przed mini setem w nadziej na uzupełnienie kolekcji ;D a 2k uzbierać od teraz

Już widzę jak za 2k golda dadzą 4 legendy xd za tyle to jest 1 przy otwieraniu…

3 polubienia

Bez kitu, śmierdzi fejkiem na kilometr, ale mam nadzieję, że się mylę.

Ps. A niektórzy i tak, by woleli otwierać otwierać paczki tak jak zawsze licząc, że im lepiej wpadnie, analfabeci matematyczni

2 polubienia

Czy tylko ja nie czekam z zapartym tchem na ten zestaw ?

miałeś kiedyś 4 legendy w 20 paczkach ?

Ja miałem w 1 :slight_smile: :grin:

Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie, czy aby na pewno otrzymuje się wszystkie karty za 15 dolarów?

Nie jest to potwierdzona informacja.

Karty legendarne brzmią fajniej niż inne karty, ale w praktyce niewiele się od nich różnią: pośród każdej rzadkości kart można znaleźć karty mocne i słabe.

Czy to możliwe by Blizzard dał 4 legendy za 2k golda? Moim zdaniem tak. W przeszłości wypuszczano już przygody które za 2,8k golda oferowały 5 legend, czyli stawka podobna.

Lepsze to czy 20 pakietów? 20 pakietów zwykle oferuje mniej legend, ale więcej kart, bo aż 100, podczas gdy tutaj otrzymuje się jedynie 66 kart (31*2+4). Przewaga zaczyna się być widoczna dopiero gdy zbierze się już wszystkie częste karty, ponieważ wtedy w pakietach trafia się coraz mniej nowych kart.

Nie. I właśnie dlatego śmieję się z tych co woleliby wydać 2000g na paczki i je normalnie otwierać, niż wydać 2000g i mieć wszystkie 35 karty i w tym 4 legendarne. Czytaj ze zrozumieniem…

4 polubienia

Potwierdziły się wszystkie informacje z przecieku.

2 polubienia