Nie wiem czy widzieliście, ale opublikowali parę dni temu trochę szerzej opisane zmiany w przyszłym sezonie rankingowym:
Jak dla mnie rangi mogły by być całkowicie usunięte, interesuje mnie tylko mój mmr. Wyjątkiem jest poziom GM, ponieważ ich mmr jest zawsze narażony na spadek ponieważ często grają ze zwykłymi masterami, a nawet diamentami.
Nie mam pojęcia po co zostawiają 3 mecze klasyfikacyjne. Powinno być 10-20 klasyfikacyjnych, ale tylko dla nowych graczy oraz tych z długą przerwą, np. 1 pełny sezon bez grania. Wszyscy pozostali powinni być przydzielani do tej samej rangi na której skończyli poprzedni sezon. Drugim wyjątkiem powinna być oczywiście ranga GM, bo na GM trzeba sobie zasłużyć.
Usunięcie meczów o awans i spadek - Bardzo dobrze, to było (nadal jest) głupie.
Utrata 500 punktów za wyjście z gry - super, ale reszty nie rozumiem. Czy karne 500 punktów też będzie miało wpływ na mmr? Czy jak będziemy przegrywać, ale bez wychodzenia to też odrobimy te karne punkty?
Fajnie ale 30 dni to zbyt długi okres czasu, powinno być maksymalnie 7 dni.
Mam nadzieję że to nie będzie wygraj 10 meczów w trybie rankingowym. Jeśli jakaś konkretna liczba to zacznie się nieco wyżej, może 25.
zweryfikowano aktualny poziom graczy
i inne takie pierdoly
Nic z tego nie mialo miejsca - przeciez oni nawet botow naprawic dobrze nie potrafia a wy liczycie ze zdazy sie cud i system rankingowy (ktorego nawiasem mowiac nie ma - ot randomowe przyznawanie cyferek) zostanie nprawiony dla tej garstki graczy ktorzy jeszcze w to graja?
Predzej swinie zaczna latac…
A z łaski swojej, mógłbyś zamknąć otwór gębowy?
Bo zachowujesz się jak troll pierwszej wody.
Na przestrzeni pół roku, ani jednego kreatywnego posta, non stop dis… dis… dis.
Leć pograć w LoL-a, zamiast tracić czas na forum.
Trzeba brać poprawkę na obietnicę Blizza, ale z drugiej strony każdy fan Blizzarda zna ich tempo prac i “będzie jak będzie gotowe”.
Nie ma co płakać, trzeba czekać na poprawę rankedów. Ja osobiście robię przerwę na czas nie określony, ale jak kiedyś przeczytam że naprawili rankedy to bardzo możliwe że wrócę bo trochę szkoda mi konta.
Mam pytanko. Miałem już 2 tygodniowego bana, czyli teraz już chyba perm ban mi grozi. Pytanie brzmi czy jeżeli nie będę grał w Hotsa z rok to to się zeruje?? Czy zeruję się po rozegraniu x gier bez reportu?? To zależy od czasu bez reportu czy x gier bez reportu??
Mi też już obiecywali bana, ale dali drugi raz 2 tygodnie, swoją drogą nie chcieli powiedzieć za co. Słyszałem że jest jakiś okres po którym kary i raporty się zerują ale nie jestem pewien. Na wszelki wypadek założyłem drugie konto.
Jeżeli było to zawieszenie na 2 tygodnie za czat jest jeszcze miesięczne zawieszenie konta, jednak po miesięcznym zawieszeniu konta leci ban.
Jak to się odbyła za inne raporty np za afk nie wiem, ale zakładam że podobnie.
Raporty “wygaszają się” po jakimś czasie. Zakładając, że skończyło Ci się 2 tygodniowe zawieszenie masz czyste konto jeżeli chodzi o raporty. Grasz 2 mecze wyzywasz gości od najgorszych, zostajesz zgłoszony 8 razy robisz miesiąc przerwy odwalasz podobną manianę i tak do końca świata, gdyż kary nie otrzymasz nigdy (chyba że pójdzie drama na reddicie)
Natomiast kary się nie zerują jeżeli dostałeś 2 tygodnie następne to 1 miesiąc i ban choćbyś nie grał cały rok.
Nie to jest forum i kazdy moze wyrazac swoje zdanie w sposob kulturalny
Bo pisze to co mysle o bajeczkach ktore opowiadał i nadal opowiada Bli$$ard?
Nie moja wina ze firma odpowiedzialna za gre potrafi jedynie trzepac skorki i inne pierdoly i od poczatku isitnienia gry nie widac ZADNEJ poprawy w ich kulawym systemie (ot opakowanie tego samego kału w inne kolorki - patrz rangi liczbowe - rangi kolorowe)
Przykro mi nie trafiles nie jestem graczem LOL-a (rozegralem jeden sezon nie chwycilo mnie) ani Doty (pare meczy z ciekawosci) anie zadnej innej gry MOBA .
Hots byl 1 ktora chwycila mnie na dluzej ale odstawilem gre po 2 latach i wpadam od swieta bo niestety jakosc systemu rankingowego to tragikomedia
Jak komuś tak bardzo nie podoba się gra to po co grać i przeglądać forum?? Mi osobiście Hots się bardzo podoba, ale odrzucił mnie tyko i wyłącznie tryb rankedowy, ale jak kiedyś wejdę na forum i przeczytam że w końcu to naprawili to wrócę do Hotsa.
Polecam tryb UR, przegrałem tam ponad 6,5k gier i bawiłem się świetnie.
Btw. odnośnie tych wszystkich “zmian” to nie ma tu nic ciekawego, nic na co można by było czekać, nie widzę tu żadnej " rewolucji " zwykłe owijanie w bawełnę. Nic tak naprawdę nie mogą zrobić z tą grą, wyeliminowanie “złośliwych lamusów” którzy celowo dążą do przegranej - nie możliwe , walka z AFK - niemożliwa , balans drużynowy tak aby dobierało dwa perfekcyjnie dopasowany teamy, żeby było “fair” - graniczy z cudem, reszta to nic nie znacząca kosmetyka. Acti - Blizzo - Dota jest po prostu zepsutym tworem, zrobionym na mus “bo skoro inni zarobili to czemu my nie ?” Jedyne co mnie trzyma przy tej grze, to grupka bohaterów których po prostu nie da się nie lubić - bo gdyby taką samą grę, identyczną z taką samą mechaniką , tymi wszystkimi “mapami” i “nowymi” rozwiązaniami czyniącymi tą grę Mobą “inną niż wszystkie”, zrobiła inna firma , i nie było by w niej tej całej elity bohaterów i ich “światów” , to szerze - ale nawet bym na to nie spojrzał, nie “dotknął bym tego kijem” , nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby to instalować, wrzucił bym to do wora z innymi klonami tego typu ,od których trza się trzymać z daleka - bo można jeszcze przy okazji załapać jakiegoś wirusa.
No, tutaj akurat się nie zgodzę.
Głównym powodem ekspansji debilizmu, było otwarcie trybu rankingowego dla ludzi o mózgu nieskalanym logicznym myśleniem. Choć, żeby oddać sprawiedliwość, tutaj winy nie ponosi sama “Zamieć”. Panuje ogólny, światowy trend, do rozpieszczania ludzi z nazwijmy to poślednich i nagradzania za udział, zamiast za efekty.
Medale z blaszki, za 2456 miejsce na pół-maratonie, dyplomy za ostatnie miejsce w “olimpiadzie szkolnej”. Podnoszenie ocen z przedmiotów, żeby “nie psuć tabelek”. A w wypadku gier odejście od “play to win”, do “just play and pay”.
Jest kilka zmian na które czekam, kilka zmian z których będę zadowolony. Jednak HOTS obecnie potrzebuje graczy, a żeby gracze przyszli musi się pojawić naprawdę duża, dobra zmiana i musi być odpowiednio nagłośniona.
Ostatnio było trochę wywiadów z pracownikami Blizzarda. Już nie pracownik ale nadal ważna osoba, Mike Morhaime twierdzi że HOTS powstał za późno, żałuje że Blizzard nie wykorzystał potencjału DOTA1. Link do tematu na redditcie i krótkiego artykułu.
h ttps://old.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/c5tg0v/morhaime_hots_was_probably_too_late/
Moim zdaniem nie to było problemem. Przyczyną sytuacji w HOTS była głównie kasa i jasno pokazali to zawodnicy.
HGC wstrzymane i 90% zawodowych graczy fru do innej gry.
Cały czas powtarzam, że HOTS przegrywa brakiem kapitału na esport. Nawet, gdyby pokazali się wcześniej, to nie było bata, żeby mogli rywalizować budżetem z chińskim Tencentem (właściciel Riota).
Tencent to multimiliardowy koncern telekomyunikacyjny (właściciel kilku platform handlu internetowego, całego rzędu producentów gier i rozrywki). Jedna decyzja i ładują w e-sport 50 mln zielonych rocznie i życzę powodzenia jakiemukolwiek europejskiemu czy amerykańskiemu developerowi w rywalizacji.
Nie ta liga i nie ta kasa.
Zawsze broniłem HotSa że jest to dobra gra, lecz tak nie jest , nigdy tak nie było, a to w jaki sposób została potraktowana nawet przez samą firmę która to wydała, tylko to potwierdza i o czymś świadczy. Uważam że powinni jak najszybciej okroić ranking do 200 pierwszych miejsc w lidze GM i absolutnie nic poza tym, albo całkowicie wywalić gry rankingowe żeby nie frustrować osób które jeszcze z jakichś przyczyn w to grają.
Przede wszystkim gdy jeszcze HGC funkcjonowało, była słaba rotacja pro-graczy. Niektórzy z nich siedzieli w HOTSowym esporcie od początku do końca. Czyli brakowało nowych graczy, konkurencja była słaba. Byłem w szoku że nie doszło do zmian europejskich drużyn po barażach w październiku 2018.
Co do kasy to prawda że było jej za mało, przecież były ważniejsze gry: SC2, HS, OW. Ale gorsze było to że kasa wyłożona na HOTS była źle zagospodarowana.
HGC zdominowało esport w HOTS, całkowity monopol. W tygodniu mecze HGC open, w weekendy mecze HGC pro, treningi zawodników. To sprawiło że HOTS był środowiskiem nieprzyjaznym dla zewnętrznych organizacji. Od ogłoszenia HGC aż do końca nie pojawiła się żadna nowa organizacja, a kilka zrezygnowało z HOTS. w 2018 (w zależności od miesiąca i regionu) 25-50% drużyn profesjonalnych nie miało sponsora. HOTS i HGC praktycznie nie istniały na portalach ogólnie esportowych. HOTS był grą hermetyczną.
Dodatkowo w 2017 roku wszedł nowy tragiczny system skrzyneczek.
Kiedyś mówiłeś że tylko gracze z dużym stażem mają wszystko za darmo. Założyłem drugie konto i powiem Ci że po mniej więcej 150 meczach nie czułem potrzeby żeby wydawać prawdziwą kasę na HOTSa. Dostałem aż 3 bohaterów ze skrzynek + 2 na start + kupiłem kilku + darmowa rotacja, to daje około 30 dostępnych bohaterów. Jeśli chodzi o skórki i inne elementy kosmetyczne to też mam tego dużo i chyba 2 tyś odłamków, więc z kosmetyką też nie ma problemu. Więc nowy gracz nie ma dużej potrzeby wydawania kasy, na pewno nie na bohaterów.
Podsumowując, złe zarządzanie pieniędzmi, złe rozwijanie gry, zła monetyzacja.
Jeżeli chodzi o tryb rankingowy to… zaczęły się wakacje co oznacza dominację ekip.
“Uwielbiam” to rozpieszczone społeczeństwo. Na amerykańskim forum gracz zakłada temat że zadanie pod Q u Hanzo powinno działać inaczej. On uważa że ogromny problemem są Wikingowie i Abatur bo wykonanie zadania pod Q jest wtedy bardzo trudne. Napisałem że przecież może wybrać inne talenty. Dostałem odpowiedź: nie lubię innych talentów.