Stworzyłem ankiete ponieważ chce zobaczyć co wg was było by najlepsze do wprowadzenia/zmienienia w Hots na ten moment. Jeśli macie jakieś własne propozycje co można by było dodać do niej to chętnie poczytam i ewentualnie dodam.
Ankiety nie mogę wkleić ale jak chcielicie to piszcie co byście wy dodali/zmienili
Zostaw ten temat jako taki w którym wrzucamy propozycje zmian w HoTS’ie, sam np. chciałbym by Blizz wprowadził mechanikę która przerywa mecz jeśli ktoś zostanie wyrzucony z gry na początku powiedzmy do 4-5 minuty i przez 5 minut nie dołączy do gry, albo chociaż nie wyświetli się komunikat o próbie dołączenia do gry, to każdy w teamie dostaje wybór czy chce kontynuować ten mecz, jeśli chociaż jedna osoba zaprzeczy to mecz zostanie przerwany i tylko afker straci punkty, natomiast team przeciwny zyska 1/2 tego co dostałby za wygrany mecz.
Jakiś rozbudowany/wieloczęściowy samouczek. Jak widzę graczy, którzy nie umieją soakować, tylko biją się na środku bez sensu to mnie krew zalewa… Ten aktualny uczy tylko sterowania (co prawda rozgrywamy jeden “mecz”, ale w nim jedyne co robimy, to stoimy na midzie, bierzemy campa i wygrywamy). Za to “wyzwania” dla weteranów są jak dla mnie nieźle zrobione, bo pokazują dobrze różnice pomiędzy hotsem i innymi mobami (choć mogłyby też obejmować obozy najemników w celu pokazania różnic pomiędzy junglą w np. lolu czy docie2 a obozami w hotsie)
-Brak wieloklasowców
-Brak bohaterów typu Cho Gall
-Brak bohaterów typu Abathur czy Murky
-Rework dla Wikingów
-Brak bohaterów z klasyki Blizza
-Brak map z klasyki Blizza bądź stlizowanych pod nie
-Zrobienie porządku z tymi skrzynkowymi bajerami żeby stały się bardziej użyteczne (nie wiem jak, mam tylko nadzieje że kiedyś jakiś jajogłowy z Blizza wpadnie na genialny pomysł co zrobić z tym bałaganem)
O balansie itp nie piszę bo poruszanie tego typu tematów nie ma sensu.
To chyba tyle co bym chciał na tą chwilę.
W sumie nic ale co by pomogło?
Na pewno rozbudowany samouczek i to taki który wymusza na graczu pewne zachowania poprawne ma się rozumieć, aby się nauczył ba najlepiej żeby był wymuszony czyli grac musi go ukończyć ale nigdy nie zobaczy menu gry.
Duzo mocniej rozbudowany algorytm doboru graczy, który analizuje pełna grę gracza a nie patrzy na jakieś randomowe cyferki, dzięki temu w końcu gracz która zna podstawy typu soak expa gra z ludźmi którzy tez to ogarniają i w dodatku przeciw takim samym, wiem wymaga czegoś co jest niewykonalne ale sry to jest podstawa gry bez tego gra racji bytu nie ma.
Dobry pomysł, aczkolwiek braki u innych graczy to nie wina braku samouczka, a Blizzarda, który porozdawał wysokie rangi nowym graczom. Gdyby każdy musiał własnymi siłami dojść do wysokiej rangi to nie byłoby takich jaj. Ja bym chciał, aby każdy nowy gracz dostawał po placementach rangę w granicach brąz 5 - gold 5.
Nie. W każdej grze mielibyśmy afk-pushującego Azmodana. Już sam fakt, że dostajemy więcej expa na hl powoduje, że ludzie pickują postacie na piątym poziomie. Ostatnio nawet miałem trolla Malfuriona, który nie leczył, rzucał rooty na miniony i używał ulta w powietrze. Po meczu okazało się w profilu, że ma wszystkie postacie na 10 albo 15 poziomie i właśnie wbił 10 poziom Malfem. Taki sobie hobbysta, który zamiast grać to po prostu leveluje postacie.
najwazniejsza sprawa to szybkie dołączanie do meczu, po co komu dogrywanie meczu w do czasu dołączenia, niech to się robi po skończonym meczu.
druga sprawa to usunięcie grafitti emotikonek, sztandarów,portretow i tekstów postaci w skrzynkach.
Bardziej mi pasowało wtedy kiedy jak widziałem jakąś fajną skórkę to wiedziałem że ktoś wydał kase na te gre a nie wylosowało mu sie.
Fajnie, gdyby pojawił się jakiś samouczek z prawdziwego zdarzenia. Ew. “encyklopedia” wbudowana w grę, na której możemy poczytać o danej mapie, wskazówki od innych graczy itd.
Z mojej strony, po dzisiejszym dniu, rzeczą, której chciałbym na 150%, to inwestycja w bardziej wydajne serwery.
Cały mecz lagi miałem takie, że mogłem w ogóle nie grać, to jest motyla noga skandal, co Blizz odpier*ala z tymi serwerami.
Firma, niczym polski ZUS, gotowa jest włądować dziesiątki milionów zielonych w bzdurną halę do e-sportu w Kaliforni, ale serwerów porządnych już nie odpali, bo to wydatek powyżej ich możliwości.
I tłumaczenie, że to wina graczy - bo zapewne HOTS jest tak zasobożerny, że łącze 150 mbit to za mało, a dysk HDD jest za wolny do obsługi gry.
Gime a break…
Nie wiem o jakich lagach piszesz, akurat w tej kwestii nie mam nic tej grze do zarzucenia. A jeżeli masz problemy tego typu to na 100 % jest to wina po stronie twojego ISP. Więc uderzaj do nich, wytłumacz problem czyli że masz lagi w HotS i niech coś z tym zrobią bo jak nie to zmieniasz dostawcę internetu.
szybkosc internetu nie jest jedynym wyznacznikiem, możesz mieć też wysoki ping, lub gubienie pakietów i lagi bedziesz miał nawet jak będziesz miał 900MBit
Ja chciałbym by blizzard zrobił normalny system rankingowy. Teraz już są takie herezje, że pomoże już tylko Hard Reset. Np Typek ma
Okres przedsezonowy ranga od 1-50 rank 34 po 15 meczach ( Bronze- Silver)
Sezon 1 2016 0 meczy
Sezon 2 2016 0 meczy
Sezon 3 2016 6-7 Platyna 4
Ktoś mi powie na jakiej zasadzie to liczy te punkty ? Typek maksymalnie przy doborze rangi mógł mieć 6-4 i to daje mu plat 4 ?
I takie przykłady można mnożyć grałem wczoraj z typem co kiedyś miał mastera (kiedyś rank 1) potem spadł w jednym sezonie miał plat 1/2 zaczął się następny sezon 5-8 w grach i miał Mastera =]
reporty za flame ta gra to samowolka gram od niedawna a już ta gra przypomina często bagno jakie jest w lolu nawet nie wiem jak reportować ale z tego co czytałem nie ma opcji “wyzywanie”