Deathwing, tak czy nie?

PTR są w poniedziałki (chyba że im teraz już nie zależy na uporządkowanym grafiku), więc prawdopodobniej wejdzie 4 listopada, a w środę 13 live.

Jego rola to bruiser, ale nie warto się zawsze sugerować takim “typowym” opisem tej klasy. Może pod paroma aspektami odbiegać od innych, “typowych” bruiserów.

Popatrz na to z drugiej strony.
Jeżeli zostanie wybrany na 1st pick, to z miejsca wiemy, że przeciwnik buduje konkretnie nastawioną drużynę.
Każdy kij ma dwa końce.
Postać do łamania mety na CC była potrzebna i fajnie, że wyszła.

2 polubienia

Z tym się zgadzam chce zobaczyć co ludzie wymyśla, skoro nagle nie będzie można grac tym co zawsze działało na wszystko czyli CC.

No jeżeli to prawda, to zawsze jak była jakaś aktualizacja rozgrywki to działo się coś złego. xD Jedyne zmiany która mi się w sumie podobały to armor na magu z campa oraz kulki zdrowia które możesz zabrać przeciwnikowi.

Dużo obaw prawda? Fajnie że coś robią takiego po staremu. W stylu Abathura czy Murkiego. Wikingów… No i Chogalla.
Gorzej bo to ZAWSZE niestety rodzi problemy. Zwłaszcza w hotsie. Każda postać niezwykła jest albo zbyt mocna albo uważana za zbyt słaba.

Mam nadzieję na trochę frajdy grania nim qmow. Wydaje mi się że musi być zbyt silny. Po prostu. Tychus go skontruje ale Malthael już nie wiem. Leoryk może.

No klimat jest, ogłoszenia takich bohaterów powinny odbywać przy każdej ważniejszym evencie w HOTS’ie, no ale Blizzard trochę późno zrozumiał (jeśli w ogóle), ciekawi mnie jedynie co na tym panelu ma być, powrót HGC by w pewien sposób pomógł grze, może powrót nie w aż takiej formie jak była, ale zawsze można turniej rozwijać jeśli zainteresowanie nim będzie odpowiednie, zresztą o ile się nie mylę to RIOT wypuścił gierkę symulator zarządzania drużyną e-sportową, wpływy z tej gry po części mają trafiać jako wsparcie dla turniejów, jak dla mnie ciekawy pomysł, tym bardziej przy takiej puli graczy jaką ma LOL, to może się udać.

1 polubienie

Tak zacząłem się zastanawiać, czy Deathwing casem będzie podatny na “mroczną wymianę” Malganisa.
Byłby niezły lol, gdyby Dreadlord ściągał Jaszczurce np. 11k hpsów ultimatem :smiley:

Jest podatny. On chyba nie ma aż tyle HP, wydaje mi się ma tyle co “papierowe” tanki.

Mówisz o Malganie czy Jaszczurce z tym “papierowym tankiem”?
Dreadlord zamienia się z ofiarą procentowo, a nie “cyferkami”, więc ile by ten Deathwing nie miał, zostanie wyssany kolosalnie.

W sumie to nawet im lorowo wyszło, bo Deathwing po zbiciu jego pancerza zawsze uciekał i teraz pewnie gracze też będą tak robić. :smiley:

A o kim jest temat? :slightly_smiling_face:
Oczywiście że miałem na myśli jaszczurkę.

A to nie jest tak że jak straci cały pancerz to ginie? Czy jak będzie miał 81% HP, to wtedy ma 30 punktów pancerza czy 40? W którym momencie zmienia się wartość pancerza ?

Cecha mówi, że co 25% hp traci jedną płytę (no bo są razem 4). Czyli przy 75% prawdopodobnie ma jeszcze 40 pkt, 74% 30 pkt. No, jak straci cały pancerz to ginie, bo żeby stracić ostatnie 10 pkt, musi mieć 0 hp :smiley:

Wszystkie postacie wrzucone do rotacji, ciekawe. :smiley:

Kiedy on w ogóle wchodzi do gry ?? Bo już chwilę o nim się słyszy a tu ani widu ani słychu

Pewnie jeszcze z ok. 2 tygodnie.

Mogli by go chociaż na PTS dać żeby potestować :smiley:

W sumie to spodziewałem się jakiejś bomby, no ale wyszło jak zwykle. Słaby ten Blizzcon, Diablo wysoko postawiło poprzeczkę, a reszta zwyczajnie słaba.

https://www.youtube.com/watch?v=dbRYWBDhz7I gameplay Deathwinga
https://www.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/dqcwnb/announced_changes_at_the_hots_panel/ zmiany na panelu

1 polubienie

Ja się nie spodziewałem żadnej bomby i się nie zawiodłem :stuck_out_tongue: “Słaby ten Blizzcon”, założę się, że cokolwiek by nie ogłosili, to ktoś powie, że jest “słaby”. Nie ma co narzekać, ogłosili sporo nowych projektów. Nie jest wybitnie, ale nie jest źle, a mogło być gorzej.

Dopiero teraz zauważyłem, że Deathwing zmienia formę klikając 1 (20 sec CD), a nie przy lądowaniu, czyli o wiele lepiej, niż początkowo zakładałem.
Poza tym, on jest po prostu ogromny! Co prawda jego hitbox jest mniejszy niż jego model, ale wciąż… Ostatnio grałem Alex po dłuższej przerwie i przypomniałem sobie: “ej, taki duży będzie Deathwing, przez CAŁY mecz” :smiley: A dwóch DW, tak jak na początku meczu na midzie, to już w ogóle apogeum :smiley:
Kiedy oba smoki stoją i zieją w siebie ogniem, wydaje się, jakby inni bohaterowie dookoła byli tylko minionkami :stuck_out_tongue:
Z tego co wyczytałem, to patch będzie 13.11 (kiedy skończy się ta pełna darmowa rotacja).

Blizzcon jest beznadziejnie słaby pod każdym względem.

Jeżeli chodzi o HOTSa to mamy kolejną dużą zmianę która ma zabić unikatową mechanikę gry. Jeśli trzeba będzie podejść do miejsca gdzie zginął stronnik, to na wielu mapach rotacje 4-osobowe będą trwały zbyt długo żeby móc zbierać expa. Dojdzie do tego że będziemy grać jak w LOLa, albo będziemy mieć 3 sololanerów i dwóch junglerów.

2 polubienia

Każdy ma inne paczenie na ten temat, ale z mojej strony to:
Diablo - no Diablo IV, co tu dużo pisać.
WoW Shadowlands - może gameplayowo ujdzie, bo nowy wow taki jest, ale dla kogoś kto interesuje się lore Warcrafta to jest porażka. Wystarczy zobaczyć łapki w dół pod nowym cinematikiem
Warcraft 3 - w sumie nic.
Starcraft 2 - Mengsk jako commander do coopa, w Starcrafta osobiście nie gram, ale chyba jest w takiej Hotsowej sytuacji. Osobiście jestem neutralny co do tego.
Overwatch 2 - w sumie też, jedynka mnie nie wciągnęła zbytnio, za mało informacji.
Hearthstone - dodatek + szachy. Nie gram, ale szaszki dla zaspokojenia samej ciekawości pyknę, 12 listopada podobno beta ma wyjść jak ktoś jest ciekawy.
Hots - pan per Deathwing, event Toys 2.0 oraz te dziwne zmiany okraszone tytułem… Nexus Anomaly - jak na moje, to ZAWSZE jak były zmiany gameplayu to wychodziły one na gorsze.

Czas wszystko zweryfikuje.

Ta… z tego co widziałem na gameplayach Deathwinga u Kendrica, to były jakieś fioletowe kulki które postać “wchłaniała” - coś jak mięso Rzeźnika. Nie wiem, nie chcę znów wróżyć kolejnego kataklizmu, ale póki nie pokażą jak to wygląda w praktyce to jestem znów pesymistycznie nastawiony do tego. Tyle przynajmniej, że Deathwing jakoś wygląda…
… no i będzie fajny ciuchciowy mount. :smiley:

I swoją drogą co się odwaliło z tym battlenetem, poprzednio była beta, a teraz zmienili wygląd przy czym aplikacja dalej jest w becie. Beta bety?