Gra nie uruchamia się po ostatniej aktualizacji

Witam, mam problem z uruchomieniem gry po ostatniej aktualizacji. Instalowałem już różne wersje sterownika karty graficznej i nie mają one znaczenia dla wystąpienia krytycznego błędu z losowymi identyfikatorami, na przykład:
7B6F58E5-8213-4DCC-A94B-B751A123BB96
CEDEED5B-E8A6-439D-B8C1-68C14CD52C94
FF3168E7-A9BA-4154-8C48-66AFF8A3549B
F71C2074-F83E-4244-A455-013850FC041C
FF70C5D5-7949-4CB2-91C5-6CADB98DCA21
Chciałbym ponadto dodać, że korzystam z 64-bitowej wersji systemu oraz karty graficznej wspierającej DirectX12 (co oznacza kompatybilność wsteczną z DirectX11). Czy mogę liczyć na pomoc w naprawieniu problemu?

Witam Badzio!

Dziękuję za wiadomość.

Kod błędu wskazuje na problem z inicjalizacją DirectX, co uniemożliwia grze odszukanie karty graficznej.

Usuń sterowniki Nvidii za pomocą DDU i zainstaluj ich najnowszą wersję ze strony producenta.

Spróbuj także przeinstalować DirectX, a w razie dalszych kłopotów w dodatkowych argumentach wiersza poleceń dodaj -d3d11 (Aplikacja Blizzard>Ustawienia>Ustawienia gry).

Pozdrawiam

@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!

Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
Oto i ona!

Próbowałem przeinstalować sterowniki kilkukrotnie właśnie za pomocą DDU (to jest tak naprawdę jedyny słuszny sposób) i usuwałem dodatkowo ślady po nich, żeby sprawdzić, która wersja sterowników zadziała. Jednocześnie nie zadziałała najnowsza wersja. Zapomniałem dodać, że piszę akurat na tym forum dlatego, że spośród masy gier, w które gram, nie działa mi właśnie tylko HotS przez te właśnie błędy krytyczne.

Sprawdzałem, czy dodatkowy argument wiersza poleceń w postaci -dx9, czy -d3d11 cokolwiek zmienia, czy nawet brak wpisu, ale niestety wydaje mi się, że nie to jest powodem.

Czy macie jakąś instrukcję, jak przeinstalować DirectX-a? Szukałem wcześniej jak największej liczby tematów na różnych forach, jednak ludzie zasłaniają się tym, że system standardowo ma zainstalowane te właśnie biblioteki, idąc śladem oficjalnych stron Microsoftu, nieoficjalnych stron się jednak obawiam, gdyż nie instalują one samego oprogramowania, a dorzucają coś śmieciowego od siebie wbrew woli użytkownika.

Pozdrawiam.

Reinstalacja DirectX może okazać się zbędna, a potencjalnie uszkodzone pliki można naprawić przez skan plików systemowych.

Spróbuj jeszcze wyzerować opcje w grze (Aplikacja Blizzard>Ustawienia>Ustawienia gry) oraz obniż rozdzielczość pulpitu, uruchom HotS, a jeśli gra się włączy, to możesz przywrócić poprzednią rozdzielczość.

Czy korzystasz z jakichkolwiek nakładek lub posiadasz oprogramowania Razera?

Pozdrawiam

Korzystałem już trzykrotnie z komendy sfc /scannow w wierszu poleceń i niestety to rozwiązanie nie pomogło. Komenda ta wyświetlała trzykrotnie informację zwrotną “Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności.”

Nie korzystam z jakichkolwiek nakładek, z oprogramowania Razer Cortex korzystałem, zanim sformatowałem partycję systemową i zainstalowałem system od nowa, jednak to nie miało znaczenia dla uruchomienia gry, gdyż zdążyłem od tamtego czasu zmienić swój sprzęt.

Wyzerowanie opcji w grze pomogło, jednak wystąpił teraz kolejny problem, wcześniej go ignorowałem, teraz bardziej dał się we znaki. Okazuje się, że odkąd reinstalowałem grę, długo pobierały się manifesty aktualizacji i pobierania, a także aktualizacja Battle.netu (nawet do kilku godzin), teraz mam problem z długim łączeniem się z serwerami przesyłania strumieniowego (czy jakoś tak) podczas uruchamiania gry. Czy jest na to jakieś rozwiązanie?