Jak wygląda dobieranie graczy

Rozumiem o co Ci chodzi i przez mała ilość graczy faktycznie możę łączyć różne rangi, ale bez przesady, silver i qm?? Czemu zdarzały się aż takie różnice?? ja rozumie silver+goold, platyna+diament, ale nie silver+master.

Jak wytłumaczyć zachowanie Blizz kiedy dawał mastera za darmo, ile to tematów było na tym forum ze Blizz od tak sobie dawał mastera.

Spadek graczy w Hotsie było widać od dawna, ale Lol?? Przecież w tym momencie na Twitchu Lola ogląda 186 tyś ludzi a wiec też sporo osób musi dalej w to grać. W spadek graczy Lola nie uwierzę, ta gra chyba nigdy nie będzie miała za mało graczy żeby był taki problem jak w Hotsie.

1 polubienie

Spadek graczy w HOTS został spowodowany niezbyt udanym ulepszaniem doboru drużyn

A co tu jest do tłumaczenia? Rangi rozdawali wszyscy HOTS jak i konkurencja - nie wspominając o praktykach P2W.

Spadek graczy w Hotsie było widać od dawna, ale Lol?? Przecież w tym momencie na Twitchu Lola ogląda 186 tyś ludzi a wiec też sporo osób musi dalej w to grać. W spadek graczy Lola nie uwierzę, ta gra chyba nigdy nie będzie miała za mało graczy żeby był taki problem jak w Hotsie.

1. Platformy takie jak YT czy Twitch nie są miarodajną metodą badań. Mówiąc krótko, firmy kupują oglądalność.
    Proceder “botowania” twitcha, tweetera i youtube’a jest powszechny - dzięki temu artyści wykręcają po 1-2 mln odsłon w ciągu 1-go dnia po wydaniu płyty.

2. LoL traci popularność. Owszem nie będzie miał takich problemów jak Blizz, ale mimo wszystko trend postępuje i nie pomagają tu miliony wydane na nagrody w turniejach. Jest to naturalny proces zmęczenia materiału - fani się nudzą.

Raczej zamknięciem ligi HGC. Zawodnicy odeszli z gry, bo nie było o co grać., a fani poszli za nimi. Szkoda, bo to Zamieć, zamiotła sama siebie.

1 polubienie

Ta gra jest po prostu za trudna. W lolu wystarczy nauczyć się klikać w odpowiednim momęcie, nazbierać szybciej monet do kupna droższego przedmiotu, oraz na midlu + jungle kilku taktyk na ganka, koniec. Tutaj trzeba mieć trochę IQ na start.

I w tym leży problem.
Cassual nie kupuje gry po to, żeby być zmuszanym do myślenia. On kupuje produkt, żeby mile spędzić czas.

Odziwo ludzie powinni sobie dać spokój i grać w coś łatwego, ale ci najgłupsi są jakoś wyjątkowo ambitni. 400+ poziom, 80% przegranych i to głównie przez niego (tylko 80% bo czasem się trafi podobnych dwóch w przeciwnym teamie), a dalej próbuje i próbuje. Już nie chodzi o brak skilla, bo ja sam przez miesiąć na pewno dobry nie jestem. Ale o podstawy, tak prymitywne podstawy jak na przykład to że mag 2000hp szybciej umrze niż tank 5000hp, bo ja to odnoszę wrażenie że sporo osób ma z tym problem. Albo jak widzę gościa Złomiarzem na środku z półdystansu prującego, przy dwóch bocznych liniach zalanych stronnikami, informującego mnie że dostane raporta bo go nie uratowałem. A ja się głupi boję rankedów grać (bo nie czuję się jeszcze na siłach, chcę poznać każdą postać).

A jaka jest miarodajna metoda badań?? Wpisy i tematy graczy na forum?? Po tym na pewno można dokładnie ocenić ilość grających osób.

Oczywiście, ale czy od razu trzeba to przypisywać wszystkiemu co popularne?? Może po prostu Lola ogląda dużo ludzi, po co od razu takie teorie ??

W tym momencie Lola ogląda 213 tysięcy osób na Twitchu, to ile osób jest wykupionych przez Riota?? 10 tysięcy? 20 tysiecy?? A może Riot wykupił 150 Tysięcy oglądających?? Nawet gdyby kupił 150 tysięcy to i tak byłby pierwszy na Twitchu.

Riot nie ma potrzeby podbijania oglądalności o jakieś 20tys osób bo i bez tego jest bez konkurencyjnym nr1 na Twitchu. Na tą chwilę ma większą oglądalność od Fortnita, Doty, Csa, Wowa, Apexa, Overwatcha, Heartstona razem wziętych to o jakim spadku popularnośći Lola my rozmawiamy?

I Nie wierze że Riot od 11 lat kupuje sobie codziennie parędziesiąt tysięcy na kont na Twitchu. To raczej inne firmy to robią żeby przynajmniej zbliżyć się do Lola pod względem oglądalności.

Ponadto, by większość firm poszło torbami, gdyby co miesiąc wykupywali boty, trolli itp. by podnieść oglądalność swoich tytułów.

Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie jak dobierać graczy aby było ok. Każdy może mieć gorszy dzień albo zrobić jakąś głupią rzecz i rozgrywka odwraca się o 180 stopni.
Ale zauważyłem jedną stałą, lepiej gra się po godzinie 23:00 - większe prawdopodobieństwo dostania lepszych graczy, mniej kłótni w drużynie (chociaż ostatnio wyłączyłem czat permanentnie), lepiej zbalansowana rozgrywka nawet jak przegram nie czuję zażenowania i zdenerwowania, bo wiem że zrobiło się tylko ile można było. Wniosek jest jeden, dzieci idą spać zostają starsi i tyle. Granie z gówniarzami poniżej 17 roku życia zazwyczaj kończy się frustracją.

Mały przykład z godziny 13:34 dziś - mapa bitwa na polu wieczności, zdobyliśmy tego wielkiego anioła atakujemy. Podchodzimy pod ostatnią bramę, anioł ledwo żywy, drużyna z obniżonym HP przeciwnicy już wszyscy ożywieni- co może się wydarzyć ( wystarczy pograć kilka razy aby to przewidzieć). Wycofuje się wybieram ten ping i proszę o wsparcie na najbliższe creepy. Efekt, nikt za mną nie idzie, drużyna ginie w kilka sekund, a chwilę później 2 idiotów mnie atakuje pingując nad moją głową znacznik.

i co zrobisz, jak nic nie zrobisz, bo nie poradzisz -

XD Już w pierwszej części zdania napisałeś więcej niż trzeba robić w HOTS’ie, a jeśli chodzi o IQ to wystarczy mieć tyle żeby zorientować się że lepiej jest się rozłożyć na wszystkie linie niż 5 min bitka na midzie jeśli nie potrzebujesz stacków :smiley: To HOTS jest casualowy poprzez swoją mechanikę a LoL ma większe nastawienie na profesjonalizm, dlatego też ten drugi przyciąga pro graczy a za nimi idą ich “owce” :wink: