Oraz CD Projekt Red.
Nie obraź się, ale CD Projekt to w skali globalnej “producent 1-go tytułu”.
Obecne nawet Blizzard pod względem obrotów i możliwości jest ledwo “średniej wielkości” developerem.
Do Cd projekt Red i Rockstara dorzuciłbym ID Software. Póki co tylko Quake4 i Doom3 są tylko dobrymi grami.
Ja od mniej więcej 2 lat wolę wspierać mniejsze firmy. A co myślicie o Wolcenie?
Sam nie grałem, ale rzekomo to kolejny klon diablopodobny i bodajże nadal Path of Exile lepsze. A, i podobno serwery mają tak słabe, że część ludzi zwraca gierkę.
Dodałem Wolcena do obserwowanych na steamie już chyba 2 albo 3 lata temu. Jeśli po tym czasie gierka wychodzi i ludzie piszą, że dalej jest nieskończona to dziękuję, postoję. Zbyt dużo razy się przejechałem ostatnio, że wydawca gry traktuje mnie jak beta testera. A tak poza tym, to nie widzę w tej grze nic co by urwało mi cztery litery. Jedynie grafika jest przyzwoita, choć Diablo 3 wg mnie wciąż wygląda bardzo dobrze, nie mówiąc już samym o stylu graficznym blizzarda, który zawsze trafia w mój gust.
Fajnie, że chociaż te refundy działały. Tak to przeszedłem sobie tą całą kampanię (głównie na tym mi zależało bo chciałem zobaczyć co oni tam zmienili) po czym zrefundowałem grę i kupiłem sobie Monster Hunter World na steamie.