nie wiedzieć czemu poczułem się dotknięty taką insynuacją
Hej, gram od 4dni. Na gry rankingowe na razie się nie pcham bo nie znam 90% bohaterów, a w tych szybkich meczach ustawia w jednej drużynie graczy co grają po 4-5 dni (lvl 0- 40) naprzeciw tych co grają nawet po 4 lata (poziom 300-600). Praktycznie każdy mecz jest mega nierówny. Czasem przegrywam w 5 minut a czasem wygrywam w 5 minut. Zazwyczaj to przegrywam, w sumie ostatnich 10 meczy to chyba właśnie wplecy. No OK, w końcu gram 4 dni, myślę sobie że może ja ciągnę drużynę w dół, no ale w połowie z tych przegranych tylko ja zabijam przeciwników i tylko ja dostaje jakieś nagrody na końcu meczu, a w wygranych nawet często MVP. Powiedzcie mi, bo nie wiem czy się dalej męczyć (gra mi się spodobała). Czy jak już zacznę rankingowe lub nawet te nierankingowe, to czy drużyny będą dobierane w miarę normalnie? Bo jak tam też gra wygląda jak rzut monetą, to sobie już dzisiaj odpuszczę (Mam fobię co do swojego szczęścia).
daj sobie luz z rankedami tam jest jeszcze wiekszy syf niz na Qm . Tak gra wyglada jak rzut moneta (zwlaszcza przyznawanie w niej rang) bylem w kazdej randze poza bronzem i wszedzie to samo total random i granie jakby sie nie mialo monitora.
Myslisz dlaczego gra nie ma wielkiej bazy graczy - bo system jaki stworzyla firma jest do bani i wyglada jakby slepy tybetanski mnich na kacu losowal kolorowe kamyczki z worka pelnego ekstrementow.
Bawi ci gra graj dla zabawy - chcesz sobie pograc “na powaznie” - zly adres
Jest bardzo mało graczy więc system nie ma z czego dobierać.
Nie patrz na ekran mvp bo dobre statystyki tylko czasami oznaczają dobrego gracza.
Pozostałe tryby wyglądają podobnie ponieważ początkowy mmr jest brany z QM, więc im więcej przegrasz QM tym gorszy będziesz miał start w pozostałych trybach.
Jeszcze jakieś pytania?
Ja mam pytanie odnośnie aktualizacji z dnia 22.01 jest tam napisane ze świat zabawek zostanie przedłużony do 07.04 czy to tak to oznacza ze nie będzie lunar new Year?
No tak, ale ja myślałem że jak już uda mi się wyjść z brązu i zaczne grać na srebrze lub złocie to w obydwu drużynach będą gracze z tego właśnie poziomu. Że skoro go system wycenił jako silver/gold, to że będzie wiedział że Zeratulem czy Moralez się nie robi fortów solo. Albo 200hp na pasku i leci zabójcą na dwóch. To nawet nie można nazwać brakiem znajomości podstaw. To jest brak znajomości podstaw tego czego uczyli w podstawówce.
Znasz historię HOTSa od 2017 roku?
W skrócie: tryb rankingowy od zawsze wyglądał źle, ale wtedy ktoś w blizzardzie wymyślił że każdy gracz powinien dostać szansę zdobycia mastera. Od tamtej pory jest tylko gorzej.
To wygląda tak że jeśli grasz na złocie to będziesz dostawał ludzi z przedziału srebro-platyna. Problem polega na tym że umiejętności graczy, ich wiedza o postaciach, taktykach, itd praktycznie nie różni się niczym na rangach srebro1-diament5.
Oczywiście można zauważyć różnicę, ale to będą pojedynczy lepsi gracze pomiędzy średnimi i słabymi.
W HOTS jest bardzo mało graczy, a szczególny brakuje ludzi którzy rozumieją tą grę. Blizzard skutecznie zniechęca dobrych graczy do tej gry. Więc żaden system, algorytm (dobry czy zły) nie jest w stanie sprawiedliwie rozłożyć graczy jeśli 90% nie umie grać. Do tego dochodzi wcześniej wspomniany mmr z QM, oraz fakt że w każdym trybie w HOTS możesz grać w ekipie ze znajomymi = boosting.
HOTS to fajna gra, ale z małą ilością graczy i praktycznie bez trybu rankingowego.
Jeśli chcesz grać SL to graj, ale polecam znaleźć znajomych, bo prędzej czy później zaczniesz trafiać na kilkuosobowe ekipy z którymi sam nie wygrasz.
A co Ci się w tej grze spodobało?
PS: Poziom konta nie jest wyznacznikiem umiejętności, ponieważ bardzo wielu graczy po prostu gra swoimi ulubionymi bohaterami i nie interesuje ich wynik gry. Drugi powód to zakładanie dodatkowych kont, tzw. smurf konta. W HOTS smurf konta są bardzo popularne, a Blizzard tego nie zabrania. Więc może się trafić konto z poziomem np. 50, a tak na prawdę to będzie gracz z głównym kontem na poziomie 1500 w masterze.
Niech zamkną tą grę i przestaną się kompromitować.Dziękuje dobranoc.
Na QM cudem się da trafić na ogarnięty team, gdzie można zlekceważyć m.in. brak healera, a jeszcze taki który nie będzie podgryzał, i namawiać do wywalania kompa przez okno? Dziękuję bardzo, choć, z drugiej strony, nie jest tak źle jak w LoLu.
LoL jest milion razy lepszą grą i mówię to jako długoletni gracz HotS. Nic dziwnego że ta gra zdechła.
Widzisz, a dla mnie, mimo ciągłego psucia HOTSa przez Blizza, nadal uważam tą grę za niedoścignione arcydzieło w świecie gier moba. Próbowałem parę razy sił z Lolem, ale ta gra jest po prostu nudna i tandetna.
Dodam jeszcze, że Dota dużo bardziej mi się podoba, niż ten cały LoL.
Akurat przy lolu to HOTS jest nudny i tandetny przez te wszystkie casuolowe zmiany, tyle co masz sposobów na wygranie meczu i różnych kompozycji to w hotsie nie wiem czy kiedykolwiek było. A arcydziełem mógł być, no ale jakoś blizzowi się nie chciało.
HotS jest po prostu głupi, z wszystkimi absurdami w koło niego i brakiem jakiejkolwiek logiki. Grałem 5 lat w hotsa, wcześniej nie grałem w LoLa, albo zagrałem raz, może dwa nie doszedłem nawet do gry rankingowej. Myślałem że nie ma nic lepszego od hotsa w tej kategorii gier. Ale przez politykę blizza, jaką zafundował swoim graczom, postanowiłem LoLowi poświęcić więcej czasu, tak więc grałem i grałem, aż wreszcie uzbierałem odpowiedni poziom oraz liczbę postaci wymaganych do gry rankingowej. I tak po kilku miesiącach gry w LoLa doszedłem do wniosku że ta gra wymiata hotsa na wszystkich możliwych płaszczyznach, pod względem grywalności, możliwości strategi, kombinacji postaci, że głowa mała. W hotsa można co najwyżej odpalić QM od czasu do czasu żeby choć na chwilę pograć swoim ulubionym bohaterem z uniwersum, którzy bez wątpienia są epic, i powspominać stare czasy jak to się kiedyś fajnie grało w gry blizza, bo na chwilę obecną to jest dno i tona mułu.
Tutaj myślę że wszystko zostało dobrze powiedziane:
Gość mnie niemal przekonał do odinstalowania
Z większością przytoczonych argumentów bym się zgodził, może jedynie z tym że HOTS wyszedł za późno to nie, bo to tak samo jak pierwszą marką był mercedes, a kolejne nie miałby prawa popytu. Po prostu sama nostalgia co do ulubionych bohaterów nie wystarczyła, zresztą widać że blizz nie ma pomysłów bo jedynie co potrafią zrobić to odgrzać kotleta (patrz WoW TBC).
Gram dzis gazlowem na QM, ide na gore, reszta na dół (mapa 2 liniowa). Przychodzi do mnie kaelthas zeby mi pomoc, spamuje mu flaga zeby sobie poszedl bo jestem sam na lini a na dole walcza 3v5. Debil nie rozumie, pisze mu “go away”, po czym pyta sie mnie czy na pewno nie chce jego pomocy?. Okazalo sie ze inni taki sam poziom bo przez 90% bylem sam a i tak zrobilem najwiekszy dmg przeciwko bohaterom (oczywiscie w druzynie). Przechodzac do meritum: Z ciekawosci wchodze na jego profil, gosc 750lvl, >2800 rozegranych meczy qm+ranked+not_ranked. i TUTAJ NAJCIEKAWSZE ------ 45% wygranych (przypominam na prawie 3000 meczow). Rece opadaja, nie wierze ze to losowosc. tutaj musi byc jakis skrypt ktory ustawia druzyny w taki sposob.
Polecam zagrać z jednym botem w drużynie. Nowe “ulepszone, świetne AI” pokazuje gdzie powoli zmierza ta gra
Kiedy w końcu połapałem się, że do tej gry na siłę wstawiane/reworkowane są postacie, które mają być nawalaczami (czyli wygrywające 1 na 3, żeby było efektownie i widowiskowo, bo “łał, patrzcie, jak on to genialnie zagrał!”), zacząłem rozumieć, o co tu chodzi - oni chcą na siłę upodobnić tę grę do LoLa. I nie sądziłem, że może im się to udać bardziej, ale zmiany w wieżach i fortach oraz w SI pokazały, że myliłem się kolejny raz.
Teraz czekamy tylko na złoto i przedmioty w sklepie X)
Kurła świętowałbym ten dzień, poza tym nie wiem jaka postać w hotsie umie zrobić 1v3, no chyba że wystackowany butcher który gra vs ameby