Witam.
Jakiś czas temu grając bójkę zdarzyło mi się mieć krótkiego laga na początku, przez którego zaistniało ponowne dołączenie do gry. Cała sytuacja trwała nie dłużej niż 6 sek. Nasza drużyna wygrała ową bójkę, lecz od razu po jej zakończeniu na ekranie wyników widnieje komunikat “oczekiwanie na wyniki gry…”, status bójki jako przegrana, a gra potraktowała całą bójkę jako opuszczenie gry przez co otrzymałem karę. Sytuacja miała miejsce wcześniej lecz po aktualizacji z Mei ma miejsce prawie co każdą grę. Co może powodować ten problem?
Z góry dziękuję
System kar za opuszczenie meczy jest w pełni zautomatyzowany i nie ma możliwości rozpoznania powodów dla których gracze opuszczają mecz a problemy z połączeniem czasami prowadzą do wymuszonego opuszczenia gry. Dlatego kary za opuszczanie gier zaczynają się pojawiać dopiero po przekroczeniu pewnej określonej granicy.
Bardzo prosimy o zapoznanie się z artykułem pomocy na https://eu.battle.net/support/pl/article/000015907
Pozdrawiamy
Tak, tylko że dotychczas system dawał kary za wyjście do końca meczu. Teraz [dzisiaj XD] dostał kolejną kare na bójce, mimo że był na końcu i nawet ją wygraliśmy