Nie mogę odinstalować, nie mogę zainstalować

EDIT:
Trzeba przeinstalować aplikację b.net

Po zaktualizowaniu serwera testowego okazało się że gra działa tylko na PST. Gdy wybieram inny serwer np. Europa, zamiast przycisku “graj” mam dostępny tylko przycisk “Instaluj”.
Po wciśnięciu go wyskakuje mi komunikat że instalacja jest niemożliwa, komunikat się zapętla.
h ttps://imgur.com/a/tT87zr4

Gdy korzystam z opcji wskazania folderu w którym powinna być zainstalowana gra, pojawia się się pasek aktualizacji i po 3 sekundach znika.

Próbowałem też odinstalować grę w panelu sterowania, też nie mogę, wyskakuje poniższe okienko, z przekierowaniem do kilku porad które nic nie dają.
h ttps://imgur.com/a/lZUiYNf

Co najlepiej w tej sytuacji zrobić?

Czekać. Nie jestes jedyny ;/ “mam tak samo jak Ty” i reszta mojej ekipy równiez.

najlepsze jest to, że BN nie chce się zainstalować :smiley:

Edit:
rozwiązanie:
katalog hotsa/support64/heroesSwitcher_x64 polecam ;]

1 polubienie

Mam tak samo , mozna jakies szczegoly na temat rozwiazania ?

Yep. Dokladnie to samo tutaj. Probowalem sie wycwanic i odpalic hots ze skrotu na pulpicie ale w bn odpala sie pasek aktualizacji i kupa

rozwiązanie:
katalog hotsa/support64/heroesSwitcher_x64 polecam ;]

mam tak samo, brak możliwości zainstalowania

U mnie też aplikacja BN prosi o zainstalowanie HoTS i jak wskazuję folder w którym on jest to pokazuje się przycisk aktualizuj, automatycznie zaczyna się aktualizacja i pisze że oczekiwanie na inna instalację/aktualizację po czym po 2 sekundach znów wraca opcja zainstalowania której nie można uruchomić. Próby wykonania tego co pisze w pomocy technicznej odnośnie tego błędu zakończyły się fiaskiem

Coś skopali z Aplikacją Blizzard i trzeba czekać na naprawę:

1 polubienie

Wie może ktoś jak długo to potrwa?

Znając blizzarda rozwiązanie będzie “soon” xD btw tez u mnie się krzaczy

Blizzard wydał aktualizację aplikacji Blizzard, która powinna rozwiązać ten problem. Aby pobrać aktualizację, zamknij launcher i upewnij się, że wszystkie procesy w menedżerze zadań są zamknięte.
Po ponownym uruchomieniu aplikacji Blizzard, powinna pobrać poprawkę. Jeśli po tym problem nadal występuje, można spróbować w pełni usunąć i ponownie zainstalować aplikację Blizzard.

2 polubienia

u mnie po północy już działało

Zgadza się, trzeba całkowicie odinstalować aplikację b.net i ponownie zainstalować.
Dzięki za pomoc.

U mnie pomogło włączenie i wyłączenie aplikacji 2 razy :wink: Za drugim razem aplikacja sama się zaktualizowała i wszystko wróciło do normy.