Nowy bohater to Broxigar, a może Anduin?

h ttps://www.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/axoc9m/heroes_developer_ama_ranked_play_balance_and/ehxvvdo/?context=3

Momentalnie przyszła mi do głowy myśl że wielu graczy chciało by zobaczyć Grommasha, ale pojawia się problem bo w grze już jest Garrosh. Więc zamiast Groma dać innego, ale podobnego orka, lub równie ciekawego.

Historia w skrócie
Broxigar to orczy wojownik, weteran 1, 2 i 3 wojny. Przez innych orków uważany za wielkiego wojownika i bohatera. Podczas wyprawy został przeniesiony w czasie do okresu tzw. wojny starożytnych. Na początku schwytany przez elfów (pierwszy raz widzieli orka), z czasem zyskał ich szacunek na tyle duży że specjalnie dla niego, Malfurion stworzył magiczny topór. W ostatecznej bitwie z demonami, Broxigar dostał się na drugą stronę portalu, do krainy Płonącego Legionu. Brox wymordował tak wielu że sam Sargeras musiał go zabić. Jednak przed śmiercią Broxigar był wstanie zranić Sargerasa, co miało wpływ na dalszy przebieg wydarzeń.

Kim mógłby być w HOTS kolejny orczy wojownik? Myślę że bruiserem o bardzo silnych atakach podstawowych - coś jak Rzeźnik z ukończonym zadaniem.

Może trochę nie w czas. xD

Ale wydaje mi się, że orków w grze jest aż nadto. Jeżeli Blizz chciałby skorzystać z Hordy, to może jakiś kapłan z Darkspear? Albo nawet Gurubashi. Myślę, że to byłoby coś całkiem ciekawego, biorąc pod uwagę, że na razie mamy jedynego, leśnego trolla.

Wiadomo coś więcej na temat nowego hero? Bo nic szczególnego do mnie nie trafiło.

Każdy ork mile widziany, mnie osobiście universum Warcrafta najbardziej się podoba, chciałbym zobaczyć mobę w 100% osadzonej w świecie Warcrafta (szkoda że HotS nią nie jest), no ale co zrobić trza się cieszyć z tego co jest, a bohaterów warcrafta jest jak na razie najwięcej - co mnie cieszy.

Jeśli już bym chciał jakiegoś orka, to o wiele bardziej wolałbym żeby to był Varok Saurfang.

zamiast bohatera (kolejnego orka) którego mało osób zna dodajcie np zapomnianego Śmiercioskrzydłego lub Anduina Wrynna których mi brakuje

Lepiej niech dodadzą kogoś z Diablo1 bo to jak traktują tą serie jest żałosne. Na każdym kroku widać że Diablo dla nich już nie istnieje.

Tylko kogo oni mają dać z tego pierwszego Diabola? Rzeźnik jest, Deackard, sam Diablo… A co do samego uniwersum, to też nie ma co narzekać. Dopiero co dali Imperiusa, Deckard Cain też nie tak dawno, no i Mefisto.

Chodzi mi o bohaterów którzy byli tylko w Diablo1 np Lachdanan albo Lazararus.

♪~4 miesiące minęły, jak jeden dzień ~♪, a my nadal nic nie wiemy :smiley:

W ciągu tego okresu mieliśmy 4 zmiany w postaciach (Ana Aba Lucio i chromi) prawdopodobnie za dwa tygodnie będzie albo PTR lub zapowiedź postaci więc spokojnie :slight_smile: .

A skąd te pobudki? Kiedyś była cykliczność, obecnie dla mnie jest sporadyczność.

ale były zapowiedzi że teraz już nie będą tak często dodawać nowych bohaterów.

Anduin ?
h ttps://twitter.com/BlizzHeroes/status/1120009308681461760

Chciałbym go zobaczyć jako uzdrowiciela/pomocnika.

Potwierdzone, nowym bohaterem jest Anduin, uzdrowiciel walczący z dystansu. Model wizualny jest bardzo dobrze zrobiony, że tak powiem z górnej półki. Na plecach nosi miecz ojca i nawet go używa… podczas rzucania czarów.
Pod względem zdolności mocno przypomina Uthera

h ttps://wow.zamimg.com/uploads/screenshots/normal/837974.jpg

Właśnie zastanawiałem się jak szybko (i czy w ogóle) wypuszczą nowego bohatera a tu jest.
Powiem, że w przeciwieństwie do Imperiusa bardzo podoba mi się wizualnie. Styl gry też wygląda bardzo fajnie, wymusza bycie bardzo aktywnym podczas walki (bonusy do szybkości biegania, leczenie atakami, zmniejszanie cd heala, fajne cc, dmg też wygląda na niezły jak na healera).
Ogólnie postać bardzo mi się podoba.

Bomba światłości z Illidanem, Genjim albo innym nurkiem. Obszarowy stun wokół sojusznika i osłona, to będzie mega OP.

No wizualnie to jest 10/10 jak go porównać do mefista czy malganisa to niebo a ziemia. Skille bardzo podobne to uthera ale trudno też, żeby były inne jak oni chyba oboje są paladynami światłości (aż tak się na lore wowa nie znam ale chyba jakoś mocno się nie mylę)

Można zrobić miliard osiemset różnych skilli dla paladyna. Anduin ma raczej prejowskie niż paladyńskie skille. Palkiem został, można powiedzieć, od niedawna.