Nowy bohater z blizconu - ORGINALNY BOHATER NEXUSA

To akurat nie wyczyn bo powiedzmy sobie szczerze nawet brak jakiejkolwiek zapowiedzi z tego uniwersum byłby lepszy.

1 polubienie

Co do bohatera taki se Malganis był ciekawszy a co do śmierci to wątpię że umrze chyba że coś tak naprawdę zepsują jak Diablo a co do skinu dla Leoryka ile można było czekać

-Nowa bohaterka jakoś szczególnego hype’u u mnie nie wywołała. Mechanicznie ma fajne narzędzia animacje są naprawdę dobre za to model postaci z trumną na plecach do mnie nie trafia. Ogólnie fajnie, że jest ale 15K golda napewno na nią nie wydam. Z chęcią jednak pogram przeciw niej lub z nią w drużynie.
-Teraz do kontrowersji z nią związanych: na tyle na ile sie rozeznaje nexus to alternatywna rzczywistość w której współegzystują wszystkie blizzardwoskie serie
nie razi mnie, że skoro to miejsce ma swoich własnych NPC’ów (władca kruków, grobodzierżca, najemnicy, miniony) to nie jest nadużyciem wprowadzenie jakiejś grywalnej postaci. Czy bohaterka z nexusowym rodowodem zabiera slota?Czy wymaga siły roboczej która mogłaby być przeznaczona na kogoś znanego I lubianego z innej Blizzardowskiej gry? Tak. Czy to źle? Niekoniecznie. Może jak ktoś łądnie napisał Blizzard wymyślił skille (albo cały zestaw/kit) który nie pasował do żadnej imiennej postaci lub nawet jednostki z ich dotychczasowych gier więc stworzył od podstaw nową bohaterkę. Jak na mój gust nie jest to zła wiadomość.

PS: Sam wolałbym Elektrycznego Skarabeusza z pustyni pod lut gholee, Starożytnego z W3, Imperiusa (a’la carbot), Rycerza (a’la Warcraft 3 z dużą prędkością i mechaniką szarży ale bez dużych obrażeń po przyklejeniu sie do wroga), Taureńskiego wojownika (sorry ETC nie lubię cie), Morską wiedźmę, Alchemika (w3), jakiegoś wilka morskiego z W2 I pewnie jeszcze kilkunastu innych ale jeżeli jest wymyślony jakiś kit albo jest plan na postać konkretnego typu i roli której nie da się zaczerpnąć z innej blizzardowskiej gry to czemu by I nie.

4 polubienia

Rzeczy omawiane podczas panelu HotSa :

• Role Updates: Tank, Bruiser, Healer, Support, Melee Assassin and Ranged Assassin (see first comment of full list of heroes per role)

• QM will have tank, healer, ranged assassin + 2 fill IN EVERY game, guaranteed
    You get 50% xp bonus when you queue as a role that is currently needed across games (in QM only)

• No longer do we have stimpacks, we have ‘boosts’, they stack up with all other players. So if 10 players have a boost active, you get 45% additional xp boost + yours

• Entirely reworked ranked system, that will be rolling in piece-meal

-Combining hero league + team league together, giving solo players option to choose to only be matched with solo players if they choose

-Loss forgiveness system, if you have a bot for a long duration, you lose no points to loss or MMR

-Leavers will get stacking penalties over time if they have repeating leaver offences (not many details about what kind of penalty, and where the limit stands)

• Placement games down to 3 from 10

-Season quests added for completing a certain number of games per season to get season rewards, so people don’t do placements and stop playing

-Removing demotion/promotion games all together

-PBM (performance based matchmaking) will be transformed, apparently it was running the entire year in the background and they had been collecting data on it, it will not affect your actual points, but will give you stats/reports specific to the hero you played compared to players with similar ranking

-MMR value will now replace ranked points all together

-Stitches rework coming in December

-Sylvanas rework (will become a Ranged Assassin)

-December event mentioned, no details though

-Forts and keeps worth no XP (Towers of Doom still get XP and no catapults, Alterac Pass will also get special treatment)
-Towers give 50% less XP
-Mercenaries give more XP (100% more) when captured, and give defending team XP when are killed
-15% increased trickle XP (XP you get without soaking anything)
-Destroyed forts give a catapult in every 3rd wave
-Armor stacking has been removed, only the highest/lowest armor buffs/debuffs are applied
-Armor will now be visual on each affected hero, showing the difference between physical armor, spell armor, and all armor
-Upcoming changes to the hero selection screen (no details yet)

(link do źródła z reddita https://www.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/9tplfk/whats_next_panel_summary_for_those_without_the/)

4 polubienia

Widze pole do “nadużyć” wystarczy grać w teamie gra nie idzie dobrze pach ktoś się poświeca i nie ma straty mmr…

podział na klasy
h ttps://imgur.com/a/BECgvEn

Ten podział jest ok, ale wolałbym 8 klas, mocniej rozbić zabójców.

Chociaż nie ma to żadnego znaczenia dla samej rozgrywki to idiotycznie to wygląda. Tak ciężko użyć mózgu i podzielić bohaterów wg. tego kim naprawdę są np.mag,strzelec?Według tego podziału np Gazlowe który jest pusherem reprezentuje tą samą klasę co Valera czy Zeratul którzy są 100% assasynami z niewidką.

Grałeś dzisiaj bójkę jako Hanzo czy to zbieżność nicków? xD

Gazol bez reworka to tak trochę dziwnie wygląda w tabelce malee zabójców xD

1 polubienie

Na pewno to krok w dobra stronę sporo z tych rzeczy ma sens i powinno zostać wprowadzonych 2 lata temu, zachodzi jak zawsze pytanie czy to aby już nie jest za późno? pożyjemy zobaczymy niemniej pochwalam za krok w dobra stronę.

2 polubienia

Nie jest za późno i już któryś raz to słyszę co coś w hotsie jest za późno zobacz na diablo tam to już nie da się mu pomóc

3 polubienia

Bohater jest według mnie ok, fajnie, że Nexus ma jakieś swoje uniwersum. Bardziej zaś boję się tych zmian. W jakim celu mają zostać połączone hl i tl?

Pewnie po to żeby zredukować czas oczekiwania na mecz.

“Loss forgiveness” fajnie brzmi, ale imo będzie z tym więcej problemów niż pożytku z jednego prostego powodu. Chodzi o ludzką mentalność.
Szukanie kozła ofiarnego w przegrywającym teamie to standard na niższych ligach. Teraz typek będzie hejtowany specjalnie po to żeby wyszedł. Ten system może dosłownie nagradzać toksycznych graczy.

Tak grałem, lamiłem i smutałem że Sally nie wybrała cleansa, bo mnie 2 Arthasy + BW masakrowali i przez to nie mogłem grać tak agresywnie jak lubię :slight_smile:

W celu skrócenia czasu oczekiwania, to podzieli graczy na tych co grają solo i na tych co grają w drużynie. Nie będzie mozna grać : dzisiaj solo, jutro w drużynie, bo zawsze bedzie ryzyko że w grze solo spotkamy sztucznie wyboostowanych graczy. Masakra jak dla mnie, koniec trybu rankingowego.
Jeśli ktoś będzie chciał jedno i drugie “uczciwie” to będzie musiał miec 2 konta.

Z tym Gazolem to dziwnie, tyle że Gazol pusherem też jest słabym, ta postać we wszystkim jest słaba, więc na razie nie ma sensu komentować.

Natomiast widać ogromny dysbalans postaci, tylko 4 pomocników, jakaś garstka mele zabójców i ogromny natłok zabójców dystansowych.

no fajna historia nexusa i bohater też dlaczego marudzicie

Cho oznaczony jako bruiser? Wole żarty. On(i) mają zdrowie za dwóch, leczenie i pancerz. Cho’Gala momentami w pięciu zabić nie idzie, więc gdzie on do brusierów. Cho jako Cho powinien być w tankach, on za dużych obrażeń nie robi, a Gal jako Gal jest tam, gdzie powinien być.
Gazlo natomiast to raczysko, którym gra polega nie na sensownym zabezpieczeniu strefy działkami, tylko ich naspamowaniem, wzięciem talentu Smar Silnikowy (-20% do ruchu dla trafionych przeciwników) i drażnieniem wszystkich, którzy nie mają na tyle obrażeń, żeby zabić go prędko albo na tyle zdrowia i mobilności, żeby się do niego dostać i nie zginąć, a trzeba pamiętać, że jak aktywuje Robogoblina, to ma premię 30% do ruchu, więc najzwyczajniej spierniczy. Alternatywa to postawienie komuś działka pod papę, żeby go spowolniło poprzez strzelenie do niego z kilometra, a potem odpalenie Robogoblina i narąbanie komuś z ręki. Na 20 poziomie tanki topią się od tego, że stoi w miejscu i nawala.
Więc, niestety, jego miejsce jest w zabójcach wręcz. I obawiam się, że to może się nie zmienić, bo nie wiem, czy byłoby im wygodnie robienie postaci opierającej się przede wszystkim na działkach, a nie right-clicku, zwłaszcza że po zmianach klas nie będzie już specjalistów.

Mam takie małe przypuszczenia mianowicie też nie za bardzo zgadzał mi się czo’gal ale doszedłem do sensownego wniosku. Mianowicie:
Tank - dużo kontroli tłumu, dużo zdrowia
Bruiser - po prostu solo liner
A chyba reszty przedstawiać nie musze.
(Jak coś to tylko moje wnioski)

Co wy gadacie, Cho nigdy nie był tankiem, Chogal który wchodzi między wrogów to martwy Chogal, żeby być solo na froncie on musi mieć dwóch pomocników.

1 polubienie

Jeśli biegasz cały czas z armorem włączonym, a przeciwnicy nie mają tychusa lub leoryka, to jak dla mnie cho gal spokojnie może wchodzić w przeciwników z solo auriel na plecach, gorzej że wystarczy wtedy go olać i full focus na auriel, ale to takie teoretyczne przemyślenia D

Edit: Tak btw, to według mnie Orfea ma zapoczątkować pojawianie się nowych postaci z nexusa w celu zabezpieczenia na przyszłość, gdy skończą się sensowne postacie z innych gier blizzarda, można będzie tworzyć postacie na podstawie fabuły, komiksów i map związanych z HoTS’em, nie będzie trzeba rozbudowywać innych gier w celu powiększania bazy możliwych bohaterów, co jest jak dla mnie konieczne, przy tym tempie wrzucania nowych postaci :d

Postacie im sie za szybko nie skończą. Jak na mój gust Orfea I inni z Nexusa będą powstawać w sytuacji gdy Blizz ma pomysł na kit albo funkcje postaci ale w ichniejszych grach nie będzie nikogo kto by sie do takiego zestawu nadawał.

3 polubienia

Po prostu blizzard nie ma innego pomysłu jak się przypodobać rynkowi azjatyckiemu:) Sorry ale to jest kolejna postać ŻYWCEM wzięta jakby z anime o zabijaniu wampirów, dzieciach demonów i miłości nastolatków. Jeszcze jej “historia”. Motyw dobrego bohatera skażonego jakimś wewnętrznym złem, z którym musi stoczyć walkę… Dajcie spokój.

5 polubień