Zakładanie że Twój carry zginie jest jak sabotowanie meczu.
Powinni jej ten talent dorzucić w gratisie, może wtedy Auriel była by cześniej grana, a nie tak jak teraz że musisz mieć Guldana, Lunare, Valle albo Chogala jako bateryjke. Na pewno stała by się bardziej uniwersalna i może ludzie zaczeli by grać Auriel z jakimś Butcherem, ilidanem albo innym mele zabójcą/ bruiserem.
Ona nie musi mieć super mocnej baterii żeby naładować leczenie w 4 sekundy. Illidan też może ładować energię jeśli wie jak grać, żeby żyć dłużej niż 2,5 sekundy w TF.
Myślę… wiem że największym problemem Auriel jest jej startowy stan energii = 0.
Powinna mieć po śmierci 100% tak jak Czen.
Jestem zdania, że dobra Auriel nie potrzebuje żadnego z tych magów/dystansowych zabójców, żeby efektywnie leczyć. Wystarczy talent na 7, który daje dużo energii za nasze ataki podstawowe + jakikolwiek inny dobry zabójca/bruiser.
Wiele Auriel też nie rozumie, że nie trzyma się korony na jednym bohaterze. Jeśli on jest z tyłu i akurat niczego nie bije, a ktoś potyczkuje się z przodu, to trzeba zmienić koronę na tego drugiego. Jestem z dania, że w głównej mierze z tego powodu może być ona postrzegana jako słab(sz)a, z mało wydajnym leczeniem.
Gra Auriel polega też na podjęciu ryzyka i udziału w walce. Stojąc z tyłu i nie zadając obrażeń, działamy na szkodę dla naszej drużyny. “High risk, high reward”.
No nie wiem czy Auriel jest “High risk, high reward”, bo nagroda wcale nie jest jakaś super, w najlepszym przypadku dorówna innym suportom.
Druga sprawa to że w late game takie ryzykowne granie supem może przegrać całą gierkę, od 16 lvl takie zagrania mogą skończyć się fatalnie. Ogólnie rozumiem o co Ci chodzi, ale gra nie warta świeczki, można wybrać supa który bez ryzyka wyleczy dużo wiecej od Auriel.
Ja grałem Auriel tylko jak miałem bateryjke, ale nie grałem nią za czesto z tego co pamiętam to miałem na niej 10lvl a wiec specem nie jestem.