Dajcie mi tu teraz tych wszystkich cwaniaczków, którzy się brędzlowali w swoim kółeczku wzajemnej adoracji we wszystkich tematach typu “gra umiera”, które bezlitośnie wyśmiewali.
Ja tam się nawet ciesze, mają kare za opluwanie swoich fanów. Debilne zmiany i nie robienie poważnych problemów. Nara Blizz ja i tak już od dawna nie daje na was pieniędzy i złamanego grosza ode mnie nie dostaniecie.
Chyba początek końca firmy. Nie wydają żadnych nowych gier obecnie od 2 lat i w nadchodzącym też nic(pomińmy komentarz o grze mobilnej:roll_eyes:),a odcinają wsparcie dla swoich starych because f. Logic.To niby za co mam im płacić? Diablo 3-trup,bo zatrzymali wsparcie po RoS; SC2 dożył już obecnie swoich dni,cały zeszły rok tylko minor content w stylu skiny i co-op zgaduję,że to koniec bo na blizzconie nic wielkiego nie zapowiadali.HOTS teraz też zwolni w rozwoju, nawet jak was nie obchodzi e-sport to jego upadek oznacza po prostu masowy spadek liczby graczy w nadchodzących miesiącach.MoBA może żyć tylko przy regularnych patchach i żyjącej scenie pro,gra 100% competitive multi bazująca na zmianie mety dzięki nowym bohaterom umrze bez ciągłego wspierania.W wowa nie gram, overwatch mi nie podpasowal i też nie gram. Blizzard to moja ulubiona firma, setki godzin w SC diablo i HOTS mówią same za siebie, życzę im jak najlepiej,ale co mają dla mnie do zaoferowania? Tylko hearthstone? No ok super gra ,ale bez jaj to " tylko" karcianka liczyłem na coś więcej…
Hearthstone też zdechnie w ciągu 1-1,5 roku, bo po dłuższym czasie odrodził się w wersji elektrocznicznej “Magic: The Gathering” (dla graczy 30+ klasyka gatunku).
Nie ma co ukrywać, fuzja z Activision sprawia że Blizz stracił swoją renomę, tożsamość i sposób na efektowne wspieranie swoich gier. W HoTsa grałem momentami sporo, byłem jednak amatorem, ale prawie każdą postać w SI i QM wypróbowałem. Mimo wszystko nie kręciło mnie nic na dłuższą metę i grałem przez 2 lata z przerwami czasem po parę miesięcy. D3 rzuciłem po Blizzconie i na forum mu poświęconym namawiam do innych gier. Ci co nadal wierzą w tą firmę mogą mnie opluwać i chcieć zrobić krzywdę, ale smutna prawda, gracze HoTsa powinni albo iść do LoLa albo Doty, sam nie grałem w nie, ale zapewne zacznę. Za takie działania firmy światowa i polska społeczność powinna się zbuntować
Ja tam zainstalowałem Heroes3 + Hote i mod hd ta gra po tylu latach dalej jest bezkonkurencyjna!!! Najlepsze że dalej jest rozwijana, ale nie przez samych twórców tylko przez fanów którzy robią kapitalną robotę! Dodali zamek który pasuje klimatem do reszty zamków, nowe artefakty, zmiany w balansie, udoskonalanie losowych mapek i usuwanie błędów ta gra będzie wiecznie żywa. Gorąco polecam tego klasyka, na gogu można go kupić za około 30zł w całości po polsku a zainstalowanie hd moda i hoty jest banalnie proste, zresztą jak ktoś nie będzie potrafił sobie poradzić to są filmiki na youtube.
O Hearhstone bym się nie martwił, to właśnie ta gra daje im główny zastrzyk finansowy w porównaniu do wysiłku zaangażowanego w jej tworzenie. MTG i dla mnie jest w cholerę nostalgiczny (to na nim uczyłem się angielskiego za dzieciaka i przez niego dawałem się oszukiwać starszym kolegom bo “ta karta robi to i to, wierz mi”). Ale jeśli chodzi o oglądalność i próg wejścia (skomplikowane zasady dla totalnego nooba) to nie ma co się oszukiwać. Hearthstoe stoi mocno i stać będzie przez lata.
Mfpallytime opublikował filmik jakieś 2 godziny temu… Przyznam, że liczyłem na jego pozytywne myślenie… Skoro nawet on jest przerażony sytuacją, cóź… Będę grał ze znajomymi póki Blizz nie wyciągnie wtyczki. Mam nadzieję, że nastąpi to później niż wcześniej.
Abstrahując od decyzji, która faktycznie może być podyktowana jedynie względami biznesowymi, to jak potraktowali community a szczególnie profesjonalnych graczy i casterów to woła o pomstę do nieba. Lepszy PR mają już chyba nawet bary mleczne…
Czytam i oglądam reakcje na ten news i płakać się chce jak wielką krzywdę wyrządzili tym, którzy najbardziej się w tę grę zaangażowali i związali z nią swoją najbliższą przyszłość.
Dla niektórych graczy 2019 sezon miał byc ich pierwszym w HGC. wiedzieli o tym od dawna, od 2 miesięcy, a teraz blizzard zrobił im “ładny prezent”
Czułem, że tak się w końcu stanie. Zwiększą wymagania i mój niegrowy PC nie wyrobi, znudzę się albo gra zacznie umierać. Padło na tę trzecią opcję.
DOTA2, LoL? Żadne z nich. Ich mechaniki mnie nie interesują. Zacząłem grać w HotSa z szacunku dla Blizzarda. Zostałem przez gameplay, który sprawia mi przyjemność, co jest chyba najważniejsze w elektronicznej rozrywce.
To była jedyna gra multiplayer tego typu, w którą grałem regularnie przez bodajże już 3 lata.
Póki co będę grał i obserwował. Co z tego wyniknie, tego jeszcze nie zobaczymy w 100% przez co najmniej kilka najbliższych miesięcy.
EDIT: Jeszcze miałem napisać, że… chyba nie muszę pisać o ostatnich działaniach Blizzarda (trochę taki paradoks się teraz utworzył). Diablo Immortal, które jest skutkiem “Działań Blizzarda w związku z uniwersum Diablo” zawiodło mnie na całej linii i odłamało kawał(ek) szacunku, którym darzę tę firmę.
Dzisiaj ogladałem stream Khaldera jak tylko zoriętowałem co się dzieje to nie mogłem z początku w to uwierzyć. Prawda jest taka że od samego początku blizz błądził między grą acasual a e-sportem nie słuchając graczy a jak zmiany w końcu doszły do skutku niestety gra przeminęła na arenie gier i hype znikł zostawiając spory problem. Co cóż dla mnie moba bez e-sportu nie pociągnie zbyt wiele czasu dodajmy do tego przychód ludzi znacząco się zmiejszy a poziom gry w samym hotsie spadnie na łeb na szyję. Szkoda tylko że gracze którzy zainwestowali w tą grę sporo czasu, wysiłku czy pieniędzy na content ze sklepu prędzej czy później stracą wszystko dzięki takiemu zagraniu. Mam wrażenie że blizz kopie sobie powoli grób. Wpierw Daiblo na blizzconie, spadek graczy w wow-ie, hearthstone też średnio żadnych zmian nic się nie dzieje i teraz hots. Szkoda słów na to co się wyprawia bo znów cierpimy my gracze fani marki blizzarda.
Cóż to było do przewidzenia, ale czemu się tu dziwić, skoro od początku było wiadomo że gra jest skazana na porażkę. Po prostu pomysł świetny ale wykonanie kiepskie. Mechanika jest po prostu do bani, brak klimatu, jakieś kucyki, miśki i inne tym podobne bzdety ( normalnych ludzi takie coś wkurza). Robienie pajaców z epickich bohaterów na których wiele osób się wychowywało (gdy zobaczyłem Diablo na kucyku, ale cukierkowego Muradina to naprawdę straciłem szacunek do tej firmy). Po prostu aktivison rozwałkował całą klasykę Blizza, tak jak to gdzieś już pisałem na tym forum do 2008 roku Blizzard miał jedne z najlepszych gier, potem jak wszedł aktigówniak to przerobił to na mielone i zapakował w ładny kartonik z kokardką i zaczął sprzedawać. Najśmieszniejsze jest to że od nich czyli od Blizza wyszły takie gry jak DotA i LoL które teraz przynoszą milionowe zyski, i nawet jak zgarnęli im już świetny pomysł na grę który zapoczątkowała ich własna platforma, to ci wyszli ze swoją Mobą i tworzą do niej swoje “zajebiste” reguły, nie sprawdzone, nie testowane, z czarnej jamy wyciągnięte, z pajacami na kucykach , bez ładu i składu - haha no normalnie czysty debilizm bo inaczej nie umiem tego nazwać, i jeszcze ta cała rzesza trolli którzy się tym podniecają i wypisują w koło że “to jest fajne”. Nie no naprawdę cieszę się że ta gra umiera, że wreszcie Blizz obudzi się z ręką w nocniku, wreszcie dostaną to na co zasługują, to kara za olewanie społeczności, i robienie wszystkiego “po swojemu”, społeczność ich stworzyła, a teraz ich pogrzebie.
Im mniej nowego bezużytecznego badziewia tym lepiej. Im rzadziej nowi kompletnie niezrównoważeni bohaterowie, którzy tylko destabilizują grę tym lepiej. Im mniej idiotycznych przeróbek, które więcej psują niż poprawiają tym lepiej. Gdyby ta ekipa co to i tak nic sensownego nie robiła, a teraz odchodzi do innych projektów tak jeszcze zabrała ze sobą Genjiego, to już w ogóle święto lasu . Niech se go wcisną w jakieś nowe Diablo czy coś.
Wywalenie e-sportu jakoś mnie osobiście nie zmartwiło bo ani nie gram progejmersko ani fanatycznie nie oglądam rozgrywek ot czasem jak akurat coś robiłem na kompie to obejrzałem kilka meczy ale sam fakt skasowania e-sportu źle wróży, jak już wcześniej tu pisaliście trzeba trochę poczekać aż odczujemy zmiany więc ja bym nie panikował przedwcześnie pożyjemy zobaczymy miejmy nadzieje, że jakość kontentu nie spadnie dramatycznie.
a co do KORGAN to mam jeden komentarz: XD chłopie nie wiem co ty bierzesz ale odstaw bo ci mózg ryje serio…
Jesteśmy też w miejscu, w którym musimy przenieść niektórych naszych utalentowanych twórców oraz ich umiejętności do tych innych projektów. W związku z tym podjęliśmy trudną decyzję, by przesunąć niektórych naszych twórców z Heroes of the Storm do innych zespołów i nie możemy się doczekać, żeby zobaczyć pasję, wiedzę i doświadczenie, które do nich wniosą.
Ah ja też nie mogę się już doczekać aż zobaczę te gry na telefon komórkowy
Szkoda, że Blizzard podjął taką decyzję. Najpierw Diablo, teraz HOTS. Reszta ich gier mnie nie kręci, więc będzie trzeba poszukać sobie innej rozrywki.
HGC się też fajnie oglądało w porównaniu do LoLa czy DOTY.
Nie ma co się oszukiwać. Od samego początku hots jest rozwijany źle. Wydaje mi się, że blizz liczył na łatwą kasę tanim kosztem, bo ludzie pograją starymi postaciami. I ok to im się udało. Dużo ludzi przychodziło do gry. Kiedy zetknąłem się z grą jakieś 5 lat temu była fantastyczna. Kolega przyjeżdżał do mnie kilkanaście kilometrów tylko po to, żeby pyknąć gierkę. Sam znam kilka osób, które kupiły wczesny dostęp do bety. Problem jest taki, że od momentu wyjścia, rozwój hotsa to bezustanna degeneracja. Jest gorzej i gorzej. Durne zmiany motywowane “niewiadomoczym”. Spowolnienie mountów, usunięcie amunicji, rework za reworkiem. Blizzard, jak i większość graczy, zdawał się nie rozumieć, że takie zmiany NIE ŚCIĄGNĄ NIKOGO NOWEGO.
Gdybym powiedział Wam “słuchajcie! w wowie znerfili disci preja a wzmocnili prot paladyna! Grajcie w to!”, to nagle zagracie? Przestaniecie grać disci prejem Albo wrócicie do prota. Słowo klucz wrócicie. Tylko, że przy reworkach w hotsie pewnie więcej osób przestaje grać niż wraca. Bo po co wracać? Zobaczyć dwie gierki? I nagle okazuje się, że i tak wszystkie prawdziwe problemy tej gry zostają.
Beznadziejny matchmakeing, system powrotu wręcz wołający o pomstę do nieba, niewielki impakt pojedynczego gracza na rozgrywkę. I o ile naprawdę lubię drużynowość hotsa, o tyle w obliczu odpływu graczy? Z tej gry odeszło 12 osób z “mojej drużyny”. Bo mieli dość. I za każdym razem weź człowieku szukaj nowych.
Było źle blizz. Następnym razem będzie jeszcze gorzej:)
HAHA co to ma być, wygląda na to że w HotS mieli tylko PRO GEJów i boją się najazdu homofobów na siedziby blizza, dlatego rezygnują za HGC, lepiej odstaw to co bierzesz, i zacznij brać to co ja biorę bo mam o wiele lepszy towar od ciebie, dobrze ci radzę TT
To by tłumaczyło te misie, pewnie chcieli ich najpierw udobruchać, a potem wywalili na bloga że nie będzie już więcej turniejów. Teraz mogą się bawić przez najbliższy rok pluszakami w HotS zamiast rywalizować między sobą - zawsze to jakaś alternatywa. A tak na poważnie to było do przewidzenia że ta gierka długo się nie utrzyma przy takiej konkurencji - ogólnie to było wiele gier typu Moba kiedy było na to wielki bum, niestety wszystko już dawno poległo w starciu z Dota i LoLem, to i tak ten HotS długo się utrzymał i ogólnie było traktowany jako trzecia alternatywa, ale jak widać trzy to jednak za dużo.
Tak swoją drogą - też widzicie ogromną ironię, że HotS-owi wyprawili nowe super-hiper fora (na chwilę zapomnijmy o linkach), a zaraz potem go zasadniczo ubili?