Cześć. Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym bardzo nie typowym problemem. Otóż raz na jakiś czas podczas gry w Heroes of the Storm i ZAZNACZAM - TYLKO Heroes of the Storm, moja myszka dosłownie przestaje funkcjonować/zachowuje się dziwnie. Nie mogę poruszyć kursorem, czasem odnoszę wrażenie (znaczy, podczas występowania tego problemu), iż działa tylko jeden przycisk (albo lewy albo prawy i to dosłownie przez sekundę a potem nic). Pisałem na facebooku w tej sprawie, niektórzy doradzali mi zmianę sprzętu, ale tak jak podejrzewałem, to nic nie dało - myszka dalej szwankuje. Pewnie to konflikt sprzętowy… Ale nie mam bladego pojęcia, co go może powodować.
Czy byłby w stanie ktoś mi pomóc?
Dziękuję.
Zmianę sprzętu to niech sobie sami robią Ci mądrzy inaczej.
Kupujesz hardware kompatybilny z Win/iOS tyle w temacie - nikt łaski nie robi, że “pozwoli Ci zagrać”.
Sprawdź sterowniki pod winde (jeśli masz 10-kę) oraz podkładkę, po której jeździ mysz (jeżeli to laser).
Miałem podobne problemy z Razerem Naga.
Pozdro.
Bez urazy, ale co ma podkładka do tego, że myszka (myszki) nie działają? Wcześniej miałem Windows 7, pełno syfu, którego nie przeinstalowywałem/usuwałem od 2 lat… W tym momencie przeinstalowałem system na Windows 10, zobaczymy, czy coś to da Sam mam sprzęt od Tracer, jedna klawiatura i myszka przewodowa, druga klawiatura i myszka bezprzewodowa, a problem pozostaje ten sam…
Jak napisałem wcześniej, miałem swojego czasu podobnie, w momencie, gdy zrobiłem upgrade 7–>10. Czasami kompatybilność systemu i gier się krzaczy, bo Microsoft poszedł na łatwiznę przy “łatkach”.
Blizzard też nie pozostaje dłużny i zdarzają się niedopatrzenia przy kompatybilności kolejnych patchy.
Przy War3 było to widać szczególnie mocno, bo co patch, to podstawowe błedy w wersjach językowych i grafice wyskakiwały - te same na przestrzeni iluś patchy, więc widać było, że robią “łatki” jako nakładkę na gotowca, a dopiero później myslą
A o myszce wspomniałem, bo bywało tak, że przy niektórych podkładkach laser odmawiał współpracy.
Witam YeahBunny!
Dziękuję za wiadomość.
Problemy ze sterowaniem są najczęściej wynikiem konfliktu z programami trzecimi i nakładkami: Discord, GeForce Experience, Razer Game Scanner itp.
Sprawdź listę programów działających w tle i wyłącz wszystkie zbędne aplikacje.
Wyzeruj także opcje w grze: Aplikacja Blizzard>Ustawienia>Ustawienia gry.
Pozdrawiam
@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!
Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
Oto i ona!