Sylvanas rework

Co sądzicie?

Tak jak z temacie z Zszywką, nie podoba mi się zmiana kolejnej umiejętności pod q.

Może to moje widzimisię, ale niezbyt podobają mi się te reworki. :frowning: Spodziewałem się, że autosy będą nakładać truciznę/jakiś efekt, ale reszta jakaś taka 2/10 według mnie.

Cóż zawsze to tylko zapowiedź. Kto wie może w grze będzie to wyglądać inaczej.

A mnie wręcz przeciwnie. Zapowiada się super pod względem mechaniki. Mobilny zabójca z sustain dmg a jeśli się postara to wyjdzie z tego bust. Dodatkowo CC w ultimkach którymi trzeba trafić i mają lekkie opóźnienie.

Wiecie co myślę, zajmie miejsce Hanzo.

2 polubienia

Dalej nie wiem po co ruszali Sylvanas jest multum innych postaci takich jak Chen i chociażby Valeera.
Osobiście spodziewałem się czegoś więcej, dla mnie miernie to wygląda i to mnie martwi gdyż jest to jedna z moich dwóch ulubionych postaci (i kim ja będę grał jak Valeera jest bezużyteczna). Zrobili z niej jakiegoś pół pushera pół assasina jakby nie mogli już postawić na jedno albo drugie a tak na pierwszy rzut oka Syvlanas straciła to co było w niej fajne, no ale wszystko się wyjaśni jak “zreworkowana” wejdzie do gry :smile:

1 polubienie

Czemu ruszali Sylwane? Bo nie ma być już specjalistów, a co z tego wynika, Sylwana potrzebowała reworka, aby zostać zabójcą.

Zresztą zmiany są zdecydowanie na lepsze.

2 polubienia

Od kiedy Valeera jest bezużyteczna?
Czekam na pełne informacje odnośnie reworków.

Jedyne co mi się nie podoba jak na razie, to że nie będzie można sterować kontrolą umysłu.

1 polubienie

Pewnie nie wie jak zasadzić stuna/silence’a, kiedy przeciwnik cały czas wyciąga go z niewidki :wink:

Co rozumiesz, przez konieczność reworku Chena?
Moim zdaniem, jest jednym z mocniejszych sololinerów - jeżeli ktoś umie grać.
Do tego ma ogromny poziom opresyjności - naciska, skraca dystans, świetnie nurkuje w backline i bodyblockuje ucieczki przeciwnikom, ustawia drużynie zabójstwa, że o kradzieży campów nie wspomnę.
Jego jedyna wada jest taka, że jest podatny na CC więc nie należy go brać przy drużynach w których jest dużo stunów.

Rzadko grałem Sylvanas, ale to co zrobili z tym ultem mind control to jest duży nerf i tak słabszego ulta ;/

A co Ty rozumiesz mówiąc mocny sololiner? Bo można to rozpatrywać w dwóch kwestiach: do 10 poziomu i po 10 poziomie. Chodzi mi o to że sololane nie trwa przez cały mecz, że w którymś etapie gry dochodzi do walki drużynowej i postać która do tej pory była sololanerem też musi coś wnieść do tego TF.

Drużyna przeciwna bez CC to los na loterii, głupie niedopatrzenie, lub próba wygrania meczu w inny sposób. Jeżeli siła bohatera zależy od błędów przeciwnika lub wybitnych umiejętności gracza na tym bohaterze to mamy właśnie przypadłość Czena: poniżej 2% popularności.

Czen potrzebuje reworku. W moim odczuciu to jest Tyrael, lub Uther, lub Diablo. Bohater który kiedyś dostał reworki którym wszyscy się zachwycali, a po czasie okazuje się że ten rework wniósł więcej złego niż dobrego i jest potrzebny kolejny. Różnica jest taka że Czenem grają nieliczni i nie wiadomo tak naprawdę jak ugryźć temat tego bohatera.

Jaki jest powód grania Czenem, jakie są jego zalety, w czym ma przewagę nad innymi postaci?
Na to pytanie na pewno odpowie mi ktoś kto ma kilkaset meczy na Czenie i gra nim regularnie, tylko mam wątpliwości czy to będzie prawidłowa odpowiedź.
Mój przykład i pytanie: Kogo wybierzesz na 1st picku?

• Genji
  • Illidan
    Poprawną odpowiedzią jest Genji, ale ja powiem Illidan bo Illidanem gram lepiej.
1 polubienie

Mine Control nie był słaby jak się umiało tym grać teraz jest bo musisz trafić

Kiedy gracze zrozumieją, że lepsze jest wrogiem dobrego? Reworki ZAWSZE psują postać. Jeżeli ktoś teraz woła o rework Chena, bo nie umie sobie nim poradzić przy stunach, to niech po prostu nie gra Chenem i zamilknie. Jest Chen za słaby? Buffnąć cyfry. Zmienić jeden, dwa talenty. Reworkami to się udławcie.

Ja pisałem że był słabszy od tej strzały a nie że totalnie słaby był.

Czyli jak? Bo w TF zdolność jest bezużyteczna.

Nie jest bezużyteczna. Drogi przyjacielu mam na niej sto procent winrate’u i nie zagrałem nią raz czy dwa tylko kilka razy :slight_smile:

Dlaczego - moim zdaniem - Chen jest “dobry”.

1. Dobry Chen w early potrafi praktycznie uniemożliwić soakowanie przeciwnikowi. W efekcie już do pierwszego teamfightu wejdziesz z przewagą levelu. Jeżeli drużyna umie to wykorzystać, to wchodzisz w TF z przewagą talentów.

2. Duży potencjał do ganku. Świetna mobilność na zamkniętych mapach, skuteczne skrócenie dystansu, dobry bodyblocking, do tego “spowolnienie” i przy dobrym managemencie gorzałką +20 do szybkości ruchu.
    Do tego akceptowalny “wave clear”.

Co daje w Teamfighcie?
Spowolnienie, 2 typy sustain AoE dmg, pozycjonowanie przeciwników dla Twoich magów, a przy odpowiednim manewrowaniu “gorzałką”, masz selfheal jak Muradin i to w teamfighcie, albo 30-45% pancerza fizycznego po podpaleniu przeciwników.
Do tego zmniejszenie mocy zaklęć przeciwników po podpaleniu (5% wieksza redukcja, niż u Blaze’a).
Do tego ewentualne osłony dla teamu i możliwość “zablokowania” uciekających przeciwników.
Moim zdaniem to naprawdę spore wsparcie dla drużyny.

Do tego dochodzi podlapywanie ludzi beczka, tankowanie minionow, fortow, najemnikow. Poza tym trzeba sobie uswiadomic jedna rzecz. Jezeli Chen ma dwa procent popularnosci i komus to przeszkadza… Te dwa procent to w większości ludzie, ktorzy ogarniaja Chena i trzymaja go jako tajna bron do wygrywania gierek.

Statystyki temu zaprzeczają, Chen ma ujemne WR. Inne mało popularne postaci np. Męcik, Rexxar mają WR dodatnie.

WhiteBat
Nie pisz mi co może zrobić Chen, tylko napisz co może zrobić Chen, a czego nie zrobi inny bohater.

Ostatni raz grałem przeciwko Chenowi chyba miesiąc temu, tryb UR na poziomie niskiego mastera (do 2000 punktów). Grałem Thrallem i powiem ci że ten Chen nie miał żadnej przewagi, absolutny remis.

Ja o Chenie powiem tyle, jest mało popularny ogólnie w całej grze, w ostatnih HGC nie pojawił się ani raz, przez cały 2018 rok był w 19 meczach(na 3 337 ) z winratiem na poziomie 36%, poza HGC pickowany jest na ligach przez małą liczbę osób które wiedzą co nim robić a i tak ma poniżej 50% winratia. Jak dla w oczach Blizzarda nie ma tu powodu by nie robić reworka Chena.

Już nawet KTZ ma większą popularność na HGC biorąc po uwagę cały rok 2018(32 mecze)gdy jest on bardzo słabym pickiem.(Im wyższa liga tym KTZ jest słabszy)