Zabawki! Zabawki! Zabawki! - Nowy event w hots

Dramat totalny. Target +/- 10 lat.

1 polubienie

Nie od dziś wiadomo jaki jest target Blizza, po za tym jak raz na jakiś czas będzie coś dla dzieci to chyba nic się nie stanie.

Zszywka misiek jest spoko, ja tam będę latał na tym skinie bo zimowy Zszywa juz mi się trochę znudził.

Dzięki Krwio, za wrzutę!

A generalnie od siebie dodam - że najbardziej przypadł mi do gustu skin do zszywy ^^

O boże przesadziacie, raz w roku Blizzard da event z pluszowymi skinami to od razu gra dla dzieci, a jak przez większość czasu daje mroczne, zajebiste bądź klimatyczne skiny to nic nie znaczy?

Btw skin do Zszywy to legenda z zmienionym dubbingiem, animacjami i skillami co nie?

2 polubienia

Ja to bym raczej uważał z “datowaniem” wieku “Targetu”.
Żyjemy w dekadzie, kiedy spory odsetek w wieku produktywnym siedzi i ogląda seriale dla 13 latków, a model społeczny, to 35 latkowie, zachwycający się tęczowymi jednorożcami.
Ludzie stają się dziecinną patologią, a koncerny równają poziomem, żeby sprzedać produkt - z roku na rok jest coraz gorzej.
Nie masz co winić Blizzarda, oni chcą zarobić chajs, a “zabawki”, “tęczowe jednorożce” czy “ghotic lolity” to tylko odzwierciedlenie klienta.

2 polubienia

Z nowościami od blizzarda zawsze było tak samo - Jedni zadowoleni a inni nie (tym razem należę do tych drugich co zwykle się nie zdarza). Ale to wcale nie źle. Nie starając się dogodzić każdemu w sprawach przedmiotów kosmetycznych przynajmniej gra dobrze działa i nie ma prawie żadnych bugów. A kto wie? Te skiny po czasie się prawdopodobnie przyjmą więc nie jest aż tak źle :>

2 polubienia

Najpierw jakieś moe loli a teraz to, przebili nawet Lola z tym cukierkowym badziewiem. Chyba Smite ich tylko jeszcze wyprzedza pod tym względem, wpiszcie sobie - bastet chan, chociażby.
Ten event znakomicie odzwierciedla dojrzałość umysłową przeciętnego gracza Hots. Chociaż nie byłbym taki pewny, bo z drugiej strony od bety były jakieś kucyki, jakieś różowe chmurki a mimo to rzadko się to widzi, żeby ktoś na tym jeździł. Może Amerykanie mają inaczej? W sumie skill cap i infantylizowanie tej gry jest pod nich kalibrowane, w E-gamingu poziom reprezentują raczej mizerny, a są strasznie krzykliwi jak rozkapryszone dziecko.
Poza tym wystarczy spojrzeć na ich kulturę, sztuczne żarcie z maca, botoks na twarz, głupkowate kreskówki, pusty konsumpcjonizm.

1 polubienie

LUL. A jaki według ciebie powinien być normalny człowiek ? w garniturze spokojny gadający o polityce i gospodarce? A jego hobby to wędkowanie , giełda i bankowość ? trochę rozrywki kolorów nikomu nie zaszkodziło… Zresztą to że ktoś lubi krzykliwe kolory, chmurki , kucyki, czy inne podobne rzeczy , nie znaczy że ma 10 lat …

4 polubienia

Dla mężczyzny może oznaczać jedynie, że nie jest wystarczająco męski a infantylny. Być może nie czuje się pełnowartościowym mężczyzną, jeżeli gustuje w takich rzeczach, tylko genderową tęczową hybrydą. Przecież nie zakładam, że wszyscy pełnoletni gracze są wystarczająco męscy, może mają jakieś niedobory testosteronu albo ich rozwój zatrzymał się na przedszkolu. Męskość trzeba pielęgnować nawet podczas rozrywki, ja w takich rzeczach nie gustuję, ale z chęcią będę zabijał takie wynaturzenia jak ten pluszowy stitches.

Ktoś na forum “War for the Overworld” żartobliwie zaproponował żeby dodać do gry jakieś absurdalne weeaboo skiny dla impów, odpowiedź twórców była kategoryczna, nie. Takie gry to ja szanuję.

2 polubienia

Prawdziwy męski mężczyzna musi interesować się tylko męskimi rzeczami.
bo jak lubi kolorowe rzeczy to nie mężczyzna to gender…
Jak lubi zabawki gry, bajki to infantylny a nie męski…
cóż nie będę robił off topu…
Ale zapytam - jaki według ciebie powinno być wydarzenie Świąteczne ? czego oczekujesz ?
Bo jak coś nie jest mroczne , złe … to jest nie męskie…

4 polubienia

To nie jest event skierowany do mężczyzn, ale w głównej mierze dla dzieci a wy tu się sracie jak by wam Blizz życie zniszczył. Tacy z was samce alfa, ale w gierki pykacie? Chcecie to idźcie rąbać drzewo, ale przestańcie już pisać te pierdoły. Dzieciaki się cieszą na 100% i co w tym złego?? No nie ogarniam tego, mój siostrzeniec się cieszy i nie widzę w tym nic złego.

Po za tym to tylko skiny, kolorowa teksturka która praktycznie nic nie daje. Ogólnie to nie rozumiem tego, ale widziałem już że ludzie nie grają jakąś postacią bo wygląd im się nie podoba, no bez jaj.

Idą święta i jest to szczególny czas dla dzieciaków, ale cześć ludzi ma to w dupie. Dla nas dorosłych święta oznaczają przeważnie wydatki, przygotowania a później siedzenie z rodziną i żarcie do granic możliwości ale dzieciaki mają maksa w święta, sam jak byłem mały to praktycznie srałem po gaciach z podjarki i nie rozumiem czemu wam przeszkadza że Blizz zrobił coś dla dzieci??

Sory że się uniosłem, ale śmieszą mnie 100% mężczyźni którzy wchodzą na forum gry i są niezadowoleni bo dali im nie takie skiny do postaci, po prostu czysty TESTOSTERON.

6 polubień

Ja bym to raczej wiązał wraz ze zmiany w EXP’ie jakie chcą wprowadzić, stąd ta agresja.

Wow a co jest jeszcze dziwne że narzekają a pewnie na takiego lola skiny które też wyglądają dziecinie wydali sporo kasy i się cieszą xD i niby za dorosłych się uważają i szanuje to co napisałeś

Przecież w LOL nie widać jaką masz skórkę, to pikseloza jest.

1 polubienie

Ja jeżdżę na chmurkach ETC w metalowym skinie bo pasuje a kucyki pasują do takich postaci jak LiLi albo Męcik. Poza tym na pewno będzie jeszcze dużo młodych na tyle postaci by do nich pasowały te koncepty. Nie zapominajmy też że dziewczyny mogą lubić takie rzeczy a nikt im nie zabroni bawić się razem z nami w grach :>

3 polubienia

Hots to spadkobierca takich gier jak WIII a przypominam, że poza mechaniką rts było to w dużej mierze rpg, role playing game, czyli że odgrywasz swoją postać. Dużo dorosłych gra w hots tylko z tego powodu, a nie z uwagi na jakieś LoLe. Tak więc wcielanie się w rolę kolorowego misia nie przypada mi do gustu ani nie podkreśla mojej męskości, a wręcz urąga mojej dumie. Jeżeli tobie to nie przeszkadza w czuciu się pełnowartościowym mężczyzną to widocznie mamy inne ideały i operujemy inną koncepcją “maskulinizmu” starożytnych rzymian.

Postaci, jakie lubię odgrywać to np. Samuro, Malganis, Greymane, Garrosh, Stukov ta gra ma aż nadto postaci, od których aż kipi testosteronem. Tak więc uważam, że moja opinia jako gracza, który na to zważa, się liczy i że moje oburzenie jest uzasadnione.
W lola swego czasu grałem, bo była to jedna z niewielu samodzielnych alternatyw do mapy WIII dota. Więc po ponad 5 latach z WIII chciałem sam się przekonać, co ma ciekawego do zaoferowania ten klon. Jak zaczęli spamować te kawaii skiny, to odszedłem z hukiem, trzaskając za sobą drzwiami. A nie przypominam sobie, żeby w Dota 2 był taki trend, bo jak wyszedł żartobliwy skin alpinisty do ursy który kwestionował jego lore, valve go usunęło z gry, bo gracze byli niezadowoleni. Teraz to już raczej tam nikt nie zwraca na to uwagi, jakieś pety słodziaki itd.

Kolejny głupkowaty skin stitchesa oznacza jedynie, tyle że brakuje im pomysłów. Mogliby np. wydać skin do nazeebo tybetańskiego szamana, a przyzwanego potwora zamienić w yeti, czapka świąteczna by pasowała do garrosha jak ulał, skin króla lisza dla leorica z menethil mace, ale zaraz powiecie, że to niewiele zmienia w modelu postaci i nie ma sensu wydawać.
U prawdziwego mężczyzny się liczy subtelność, a nie jakieś krzykliwe rażące po oczach neony. I owszem, jestem fanem starych sprawdzonych MASTER skinów, np. z nowych podoba mi się skin Maiev i Blaze, ale ubolewam nad tym, że trzeba wydać na nie gemy i nie ma żadnych sensownych promocji, jak skiny były za kasę to czasem sam coś kupiłem, ale w przecenie.

1 polubienie

Zaraz Cię zjadą za wyznawanie klasycznego podziału i gloryfikację maskulinizacji. To takie staszne przecież. Testosteron? Jak możesz :smiley:

Podziwiam i szanuję za poglądy i to, że o nich piszesz. Podpisuję się obiema rękami pod Twoim postem. Te beznadziejne skiny, kucyki i inne g…o to jakaś porażka po całości. Poczułem się, że twórcy robią ze mnie przyglupa, że w ogóle gram w taką gierkę. Dorosły chłop, a gra w grę skierowaną do 10-12 latków. No cóż, tak widać planują rozwijać ten tytuł. Wszystkie produkcjie Blizzarda idą w tym kierunku i ta ich poprawność, aby trafić w jak najszerszą grupę wiekową staje sie niestrawna.

Mam bardzo podobne odczucia i gdyby chciało mi się wdawać w jałowe dyskusje na takich forach jak to, to pewnie też bym takie coś nasmarował :stuck_out_tongue:

Sorry ludziska, ale zrobił się okropny offtop. Rozczaruję was - gry komputerowe nie są w stanie w żaden sposób dodać ani odebrać męskości. A to czy Blizzard zrobi z was głupków zależy tylko od was i waszych odczuć w tym temacie.

A już odnosząc się do tematu powtórzę - tylko od was zależy czy dacie z siebie zrobić głupków. Nic nie musicie kupować, w nic nie musicie grać. W razie czego można zebrać pięcioosobowy team i niech każdy sobie ustawi na mounta motor w płomieniach. A co! A jak zabijecie kogoś latającego na tęczowej chmurce to będziecie potem opowiadać kolegom jak się spotkacie przy flaszce po wspólnym polowaniu na niedźwiedzie.

3 polubienia

Najważniejsze jest to, że skiny to rzecz absolutnie nie zaważająca na balansie gry. Nikt ci nie każe grać z pluszowym skinem, tak jak nikt ci nie każe grać innym skinem. Na tym polega jakaś różnorodność w tej grze.

Ps.

Jakoś w wowie mamy bajkowe smoki czy inne rzeczy rodem z bajek dla dzieci, a jakoś nikt nie robi z tego afer. (biorąc pod uwagę, że w wowa gra bardzo dużo osób)

1 polubienie

Dokładnie mamy inne ideały, bo mi ogólnie wiszą te wszystkie skórki i wszystkie rzeczy ze skrzynek pisałem to już nie raz, ale jeżeli coś dzieciakom sprawia radość to jestem jak najbardziej na tak.

Wybacz Oorn ale jeżeli wchodzisz na forum gry i piszesz to co napisałeś to raczej nie jest to zbyt męskie tym bardziej że dodali to ewidentnie dla dzieci. Myślisz że ja się jaram tymi skinami?? Zszywka mnie śmieszy i jak mi wpadnie to będę w nim latał, ale oczywiste jest że wolałbym coś mrocznego. Dam Ci przykład od zawsze byłem wielkim fanem Obcego, Jasona, Freddiego i Terminatora i cieszyłbym się gdyby dodali np Dehake na wzór obcego albo Raynora jako Terminatora, ale w gruncie rzeczy skórki mnie nie obchodzą i ciesze się że dali na święta coś dla dzieciaków.

Napisze jeszcze raz, to tylko kawałek tekstury i nie obchodzą mnie one za bardzo, ale to co wy tutaj teraz robicie na 100% nie jest męskie bo dorosły facet machnął by ręką a nie płakał na forum, przecież zachowujecie się nie jak mężczyźni ale raczej jak chłopcy.

No i tym się różnimy ja mam gdzie skiny i lore, dla mnie liczy się tylko optymalizacja, balans, grywalność i MMR.

Proszę zakończmy tą kłótnie bo śmiać mi się chcę za każdym razem jak używam słowa “męskość” .

3 polubienia