Deathwing, tak czy nie?

Podoba mi się ten post przedostatni. Nie dość, że wszelkie zasady ortografii oraz edycji tekstu olane z góry na dół, to jeszcze argumentacja w stylu: “nie macie racji co do tego bo się mylicie. I mylicie się co do tamtego, bo nie macie racji”. Gdzież tam jest jakiś argument? Poza tym, że może ludzie zaczną soakowac.

A jak teraz nie soakuja, to ja soakuje i wygrywam sobie gierkę bo lepiej znam mechanikę. I co teraz?

Nikt tu o trollach i afkach nie mówi. Natomiast mówię o przyjemności z gry. Ja sobie odpuściłem już grę w tym sezonie. Potrzebuję odpocząć psychicznie. Bo jak dobrze trafisz to będziesz miał 10 gier z rzędu (4-5 godzin grania) z ludźmi, którzy mają 300-400lvl i dopiero uczą się gry. Ja po prostu nie chcę ich niańczyć.

Poza tym czytając twój wpis dostałem zadyszki. Cały czas miałem wrażenie jakbyś pisał w pędzie i w dodatku krzyczał.

Jest na to tylko jeden sposób: hard reset. Niestety taki zabieg na tym etapie zapewne zabiłby ranking “na amen”.

Nie można zabić czegoś co i tak jest martwe i nie ma żadnego znaczenia.
Skoro teraz mało kto soakuje a nie wymaga to jeszcze “zbierania czegokolwiek” to chyba logiczne co się stanie jak soak zacznie wymagać “zbierania czegos”

Ślepy szacunek, może 10% graczy soakuje także po zmianie spadnie to do jakiegoś 1%.

Jak to co teraz… Wyjątkowo cynicznie i uczciwie zdobywasz przewagę w grze, więc z racji tego, że w grze istnieje spora grupa osobników grając bez rąk, nóg i głowy nie mogąca więc wykonywać skrajnie niebezpiecznych, w realiach gry, akcji typu zabicie 7 minionów, bądź wysiepania najemników, STRZELIMY CI BATEM PO PLECACH aż wejdziesz w ramki i się dostosujesz do okolicy…

Pamiętaj gdy wróg ma przewagę liczebną (często nawet 9:1) a ty nie posiadasz innych narzędzi zagłady jak klawiatura i myszka.

NIE WALCZ Z NIMI tylko DOŁĄCZ DO NICH

PAMIĘTAJ: MAŁPY RAZEM SILNE

BRAWL FOREVER

Zastanowiłem się i chyba masz rację. Kogo obchodzi balans, zmiany w mechanice gry itd? Mały procent jeszcze grających.

W mieście w którym mieszkam jest straszny problem z ruchem ulicznym na tzw. rondzie. Tego typu skrzyżowań jest od cholery a (oceniając na oko) 80% kierowców z mojego miasta nie umie poruszać się po rondzie - zawsze jadą prawym (zewnętrznym) pasem, podczas gdy środkowy i lewy pas są puste.
Władze miasta i zarządu drug postanowiły spróbować zachęcić kierowców do korzystania ze wszystkich pasów ruchu na rondach. Anomalia… znaczy eksperyment polega na tym że przemalowali linie na dużych rondach standardowych tak żeby teraz były rondami pół-turbinowymi.
Efekt: prawy pas służy tylko do zjazdu w pierwszą prawo bo inaczej się nie da. Wszyscy pozostali kręcą kółka (zazwyczaj stoją w korku) na środkowym pasie, natomiast lewy (wewnętrzny) jak był pusty tak nadal jest pusty.

Załóżmy że dobry gracz to ten który wie jakie wybierać talenty. Nie lubię się posługiwać statystykami w 2019 roku, ale według statystyk Samuro pojawia się w 5% gier i mniej więcej połowa grających nim graczy (53,8%) wie co należy wybrać na poziomie 10.

To pokazuje że masz rację, Samuro jest dobry w dobrych rękach. Jednak my nie rozmawiamy o tym co jest obecnie tylko o tym co będzie gdy te zmiany wejdą: prawie każdy bohater dostaje nerfa do zbierania exp, a Samuro dostaje buffa.

Dla większości graczy to nie ma znaczenia bo większość graczy nie interesuje czy mecz będzie wygrany, ale dla pozostałej mniejszości Samuro będzie OP i będzie banowany.

Jeśli dobrze rozumiem jak będzie działał nowy Samuro to po 10 tym to będzie w granicach autowina. Wszystkie równe mecze będą po prostu wygrane. Jeśli będę mógł posłać na pusta linie klony a sam iść gdzie indziej i one będą EKSPIC? Podczas gdy inni gracze nie ekspia? Sorry ale Samuro polega na klonach tak w 30procentach jeśli chodzi o walkę. Nawet nie wiem czy aż tylu. Przecież one już praktycznie nie biją. Są tylko dla zmyly i pomniejszych korzyści. Możesz sobie rozegrać walkę solo a klony zostawić na linii i one tego ekspa zbiorą. Bez problemu.

Wiesz. Ja uświadomiłem sobie do czego obecnie sprowadza się HOTS w momencie reworku Tyrande.
Czy Tyrka potrzebowała reworku? Ani trochę, bo miała fajną, unikalną mechanikę. Dlaczego ją zreworkowano na medyka?

Bo stado “fanów WoW-a” z niezaspokojonymi potrzebami “reprezentacji jednorożców” czy innych “obrazków z penisami z devianarta” stwierdziło, że nie potrafi nią grać i urządziło na reddicie “płacz marki nad zasikanym dzieckiem”.

I tak - mniej więcej - będzie wyglądał dalszy cykl życia tej gry, bo HOTS jest obecnie produktem fanowskim. A że fanbase stanowią “wykluczeni emocjonalnie” nastolatkowie, to będzie jak jest.
Blizz - skądinąd słusznie - stwierdził, że nie stać ich na e-sport w momencie, gdy Tencent ładuje Riotowi po kilka baniek zielonych na nagrody rocznie.

1 polubienie

Ogólnie nie chce mi się mocno wtrącać w dyskusję. Chcę jedynie powiedzieć, że jeśli do tej pory są ludzie, którzy nie załapali prostego konceptu: stoisz na linii, bijesz miniony lub jesteś wystarczająco blisko kiedy one giną, aby dostać xp, dzięki czemu nie zostaniesz wyprzedzony/zdominowany przez wrogą drużynę;
w jaki sposób mają oni jeszcze podchodzić i przyciągać do siebie globy, nie zostawiać ich za sobą odchodząc na drugą linię?
Nie mówiąc już o tym, że teraz, poza paroma wyjątkami, zabicie fali umiejętnością na odległość nie zapewni xp, tylko trzeba tam będzie zostać i go zebrać.

Nie wiem, mam trochę nadziei, że może jednak będzie to bardziej przejrzyste i ludzie to ogarną, ale wtedy przypominam sobie, że obecny system jest bardzo prosty i zrozumiały, a wielu graczy i tak go ignoruje.

Cieszy mnie to, że ta “anomalia” potrwa tylko bodajże 1 sezon (chyba 3 miesiące?), więc jeśli faktycznie się nie sprawdzi, to zniknie.
Szkoda tylko, że jeśli się nie sprawdzi już wcześnie, a devsi nie będą skłonni ją od razu wyrzucić z gry, to będzie trzeba się męczyć przez dłuższy czas (ewentualnie zebrać ekipę, która wie jak grać).

1 polubienie

Mam do was pytanie może mi ktoś odpowie bo nigdzie nie mogę tego znaleść co do tego toy eventu 2 czy będą dostępne skórki z zeszłorocznego tego eventu

Tak. (limit 20 znaków)

1 polubienie

Dziękuje za odpowiedz :slight_smile:

Na amerykańskim wszedł Deathwing i… zaczęła się “clownfiesta”.
Zagrałem dziś meczyk Sonyą. Deathwing nie wiedział co się dzieje, ale… już z kolei moi TP nie byli w stanie go położyć 4v1 - nikt nie silił się nawet, żeby sprawdzić cechę smoka i tak… Uther go “stunował”, KT podrzucał w powierze i zdziwieni, że się nie da…
Serio. Poziom graczy szoruje po dnie…

Jeżeli to co piszesz działo się na NA i QM to zawsze tamten poziom taki był, nic się nie zmieniło xd jak u nas cóż z każdym tygodniem po zamknięciu HGC próbujemy im dorównać, może właśnie byłeś świadkiem sukcesu naszego serwera xd.

ded game ? nie ma patcha, pozesuwają terminy itp, postać za 20k xD. Luncher pokazuje aktulizację 03.12.2019 a link daje do 22.11.2019. Czy kiedyś będzie to zrobione dobrze ? mamy 49 patch a błedy jak gra była w BECIE.

2 polubienia

Amerykański serwer zawsze był tym gorszym jeśli mówimy o umiejętności i wiedzę graczy, jednak podejrzewam że w europejskim nie będzie dużo lepiej.

Na redditcie będzie sesja AMA.

Uznałem że należy podziękować Blizzardowi że wprowadza tak szalonego bohatera i tak radykalne zmiany do gry w okresie promocji i obniżek na inne tytuły.

Nie ma patcha, bo Deathwing po zetknięciu się z Qhirą crashował gierkę.

Serio? :smiley: razdwa

Jo, ludzie na NA zwracali uwagę, że często klienta wywalało w meczach z nim.

oraz jeżeli nie mylę się za sezon już w skład nagród ma nie wchodzić mount, pełną parą starają się ludzi zniechęcić do własnej gry

1. Deathwing jest bardzo silnym bohaterem i możliwe że wejdzie do top 10, jednak jest mocno zależny od kompozycji i to sprawia że nie jest OP.
    Oprócz obrażeń procentowych jest podatny na połączenie poke + burst dmg. Nie radzi sobie z mobilnymi bohaterami.

2. Kule expa są przyciągane do bohaterów, ale gdy bohater od nich ucieka to wtedy przestają się przyciągać. Trzeba czekać aż dogonią bohatera.

3. Znalazłem w necie “Najlepszy ekran MVP”. Teraz widać kto tak naprawdę jest przywódcą smoków.
    h ttps://imgur.com/a/gFx6cR9

4. Chronia i Azmo są dostępni na bójce.

5. Mecze są teraz nieco dłuższe ale też bardziej jednostronne. Zdobycie przewagi w early sprawia że łatwo można odciąż przeciwnika od doświadczenia.

1 polubienie