Kolejny raz zabijacie i tak już ledwo żyjącą grę

I nie zobaczysz, bo to nie dotyczy graczy brąz - złoto, tym bardziej że blizzard co jakiś czas skraca czasy kolejki w trybie rankingowym.
W trybie porazarankingowym musiałem czekać 250-350 sekund na mecz o godzinie 15.

A jeszcze jakiś czas temu wydawało mi się że bronisz tej gry :wink:

Gra jest dobra, tylko źle prowadzona.

Ważne info jeśli chodzi o tryb rankingowy. Dużo osób zwłaszcza na poziomie mastera skarżyło się na dobór graczy w trybie rankingowym: “Po co mam być masterem jeśli zawsze dobiera mi do drużyny diamenciarzy, a czas czekania na mecz wynosi tylko 5-15 sekund. To zniechęca do gry”
Blizzard obiecuje że wydłużą czas oczekiwania na mecz tak żeby unikać regularnych rozbieżności w poziomie.

Moim zdaniem 2-3 minuty to dobry czas na oczekiwanie. W LOLu pomimo iż jest o wiele więcej graczy też trzeba czekać kilka minut, nawet na odpowiednik szybkiego meczu.

Bo LoL o dziwo ma system doboru graczy w grach Blizzarda tego nie ma, po prostu łączenie 10 osób, pierwszych lepszych byle jak w 2x5 osobowy team nie można nazwać dobieraniem graczy, przynajmniej nie takim jakiego oczekuje społeczność

Jeżeli miało by to pomóc w doborze graczy to nie widze problemu żeby szukało parę minut.

1 polubienie

Kolejny osoba pracująca nad HOTSem opuszcza grę i Blizzarda. Oscar Vega na pamiątkę pozostawia bogaty rysunek.
h ttps://twitter.com/raspbearyart/status/1169693136362229760?s=09

Jego rysunki:
h ttps://www.artstation.com/raspbeary

ale patrzać na ilośc osób oglądających twitcha to hots ma sie i tak lepiej niz smite :slight_smile:

Bo większość widzów/stramerów Smite, woli platformę Mixer.

a to chyb że tak. 20 znaków

Jako że to taki ogólny temat się zrobił to wrzucam tutaj. Postaram się w skrócie opisać o co chodzi:

h ttps://old.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/d3aphy/there_are_two_things_that_need_to_be_done_to_make/

Jest to jeden z kolejnych tematów na redditcie dotyczą bardzo niskiej jakości meczów rankingowych w tym sezonie, zwłaszcza na poziomie Master i GrandMaster. Problem polega na tym że system zazwyczaj w jednym meczu wrzuca 2 Masterów i 8 Diamenciarzy, a czas oczekiwania na taki mecz to maksymalnie 30 sekund.
Autor tematu podkreśla jak wielu dobrych graczy odeszło w tym sezonie od gry, a wśród nich streamerów, np. Cris który był największym streamerem HOTSa od ponad roku.
Drugi problem to tryb rankingowy-drużynowy i brak kolejki solo. To powoduje boostowanie graczy z niższych poziomów co bardzo pogarsza już źle funkcjonujący tryb rankingowo. Ponadto w tej chwili w HOTS nie ma żadnego trybu dla graczy preferujących grę solo, czego konsekwencjami jest uszczuplanie bazy graczy.

Blizzard opowiedział i zadał konkretne pytanie: Jak długo chcemy czekać na tryb rankingowy?

Osobiście uważam że tryb rankingowy powinien istnieć tylko w wersji solo, a czas oczekiwania na mecz powinien wynosić około 3 minuty.

Gdy to piszę są 62 komentarze więc niezbyt dużo, a miej więcej wygląda to tak:

• jest niewielka grupa osób którzy uważają że powinno zostać tak jak teraz;
  • najwięcej osób chce wydłużenie kolejki do około 3 minut;
  • bardzo dużo osób chce wydłużenie kolejki do maksymalnie 5 minut;
  • dużo osób uważa że może czekać nawet dłużej, ale maksymalnie 10 minut.

Jak widać gracze są podzieli, chociaż oczywiste jest że domagają się wydłużenia kolejki i poprawienia jakości trybu rankingowego. Ciekawe jest to że gracze są podzieleni ze względu na regiony. Europejczycy wręcz żądają wydłużenia czasu kolejki, NA podobnie jak EU ale z wyjątkami, natomiast mniejsze regiony obawiają się że Blizzard zastosuje ten sam algorytm dal wszystkich regionów i wtedy u nich na mecz trzeba będzie czekać 30 minut.

Dużo też jest dyskusji na temat kolejki solo i tutaj społeczność jest bardziej podzielona na dwie grupy, jednak nadal większość chce przywrócenia kolejki solo.

Blizzard w swoim poście obiecuje że wprowadzą zmiany w przyszłym sezonie, natomiast część graczy twierdzi że nie ma na to czasu, zmiany muszą być wprowadzone jak najszybciej. Jeśli patrzeć na statystyki twitcha to faktycznie HOTS leży już na poziomie parteru. Z moich obserwacji w tym tygodniu: około 800 widzów około południa, oraz około 1600 wieczorem. To połowa tego co było w zeszłym miesiącu, przypomnę że sam Cris przyciągał około 900 widzów do swoich transmisji podczas tegorocznych wakacji, od tygodnia już nie transmituje HOTS.

PS: Od dwóch tygodni nie gram już w HOTSa, ale trzymam jeszcze grę na dysku, przeglądam reddita i forum. Może coś się ruszy, jeśli nie to prawdopodobnie to będzie ostatni rok HOTSa.

2 polubienia

Mecha Tyrael na plakacie blizzconu, ciekawe czy poza tym pojawi się jeszcze jakiś akcent. x)

Na 100% coś będzie, prawdopodobnie nowy bohater i … zmiany w mechanice gry XD
Tym czasem pojawiła się zapowiedź nowego wydarzenia ze skórkami

Gangsterskie wydarzenie, prawdopodobnie skiny do Junkrata, Orphei oraz Petardy.

1 polubienie

Patch notes i reworki Junkrata i Whitemane:

1 polubienie

Tutaj krótki filmik prezentujący nowe skórki:

Natomiast “kopacze” dokopali się nowych linii dialogowych w plikach gry:
Lady Vashj
Oczywiście to nie oznacza że to musi być kolejny nowy bohater, gdyż niektóre kwestie dialogowe istnieją w plikach gry od 2014 roku a bohaterów w grze nadal nie ma. Z drugiej strony to mogą być tylko kwestie związane z przyszłymi skórkami tematycznymi.
Jednak Vashj jest mocno pożądaną postacią (taką obiecali w sierpniowym AMA) i ma potencjał na kilka nowych mechanik:

• ataki podstawowe które można wzmacniać magicznie
  • osłony które zamieniają obrażenia na zużycie many
  • pełzanie - np. pasywny bonus do szybkości ruchu z każdym zdobytym poziomem, jak Cassiopeia w LOLu

Skiny bardzo fajne, rework Białowłosej całkiem k, a Junkrat tak niezbyt mi przypadł. Aczkolwiek talent na 7 pod stuny i ginięcie całkiem ciekawy. xD

Oj co ja bym dał za Vashj z jakimś tematycznym Warcraftowym eventem. Takie mi się najbardziej w Hotsie podobały.

Pytałeś mnie kiedyś, czy pochwalę kiedykolwiek designerów z HOTS.
To jest jeden z tych dni :slight_smile:

Skiny Whitemane i Orphei są świetne, Junk i Hammer też niczego sobie.
Chciałbym tylko zobaczyć jeszcze jakiś skin do tanka - np. Stitches w meloniku i smokingu, z kajdanem na ręce i zardzewiałym łańcuchem, zamiast haka :wink:

Widziałem opinię że nowa skórka dla petardy to “best skin in game”.
Pewnie Ci art-designerzy to już nad nowymi skórkami do LOLa pracują :stuck_out_tongue:

Koncept sprzed kilku lat o gangsterskich Wikingach też fajny, szkoda, że niewykorzystany.

1 polubienie

Czy ja wiem :thinking:
Trzymam się wersji, że jednak w tej firmie ktoś jednak wie co robi i “bardziej ceniony” personel nadal jest na pokładzie.
Paradoksalnie, sporo słyszymy o tym, że ta czy inna osoba odeszła, ale dopiero z czasem będziemy mogli powiedzieć, jak zwolnienia mają się do jakości kontentu.
Nie budowałbym wizji końca świata z powodu tego, że Lana Bachinsky czy Oscar Vega opuscili pokład, bo mówiąc szczerze, dobrych grafików komputerowych, gotowych zająć ich miejsce jest na świecie zatrzęsienie.