Odnośnie aktualizacji 17.04.2019
I tak źle łączyło, więc to krok w dobrą stronę. Mamy 2019 rok, przestańmy patrzeć na HOTS z perspektywy poprzednich lat. Granie w tę grę samemu nie ma sensu, minimum 3-osobowa ekipa.
Kilka dni temu napisałem na amerykańskim forum temat odnośnie balansu bohaterów pod względem many. Jako przykład podałem Hanzo który praktycznie nie ma żadnych problemów z maną, rzuca zdolnościami na lewo i prawo, a wszystko rekompensują kule regeneracji i studnia.
Tak więc jestem bardzo zadowolony że wzięli się za koszty many bo to łatwy sposób na balansowanie postaci. Dla niektórych postaci to kosmetyka, a dla innych może wnieść bardzo dużo:
Arthas: możliwe że dużo zyska build pod AA zależny od naszego E.
Dehaka: bardzo dużo wzmocnień… i tak go zawsze banuje w drafcie.
Imperius: jest bardzo mocny w walce 1vs1 ale ma spore problemy z czyszczeniem alejki aż do 7 poziomu. Fajnie że wzmocnili jego talent pod W na pierwszym poziomie, ale reszta to niepotrzebne buffy, coś czuję że zaraz będzie OP.
Malthael: według mnie to nic nie zmienia, może powinien dostać pasywny bonus do HP.
Varian: uwielbiam na pierwszym poziomie grać pod Q, więc ciesze się z tej zmiany.
YREL: Chyba zaczne nią grać, oj będzie mega mocna na postaci bazujące na AA. Build pod E + uświęcona ziemia z ulepszeniem. To będzie kangur nie koza.
Ana: jest mocna, ma jeden słuszny build. Nie gram nią i nie zamierzam te zmiany nie robią na mnie wrażenia.
Deckard, buff do mojego ulubionego buildu który jest mega OP ale dopiero na poziomie 20. W przypadku Deckarda statystyki kłamią, nadal jest wśród 3-4 najlepszych pomocników z gry. Buffowanie go to głupota.
REHGAR: Po 2 czy po 3 latach blizzard wraca do starego Rehgara? Najpierw przywrócili rzucanie eRki na siebie, teraz powrót do dwóch tarcz z 16 poziomu. Super, bo Rehgar bardzo potrzebował tego talentu, dawanie go na poziomie 1 było głupie.
Abathur: uważam że szarańczę trzeba skasować, ale blizzard woli ją buffować. Trzeba przetestować, może opłaca się teraz grać pod robale i robić backdoory na QM, jak za dawnych dobrych czasów.
Alarak: ciekawe kiedy dostanie nerf do buildu pod E, ostatnio coraz więcej osób go wyciąga i coraz więcej osób uważa że ten build jest OP. Powiem tak, 60+ stacków i podwójne użycie jest trochę zbyt mocne, bo to prawie 2k dmg w sekundę.
Chronia: chyba na nowo zacznę nią grać. Bardzo dużo wzmocnień, może nawet za dużo.