Kolejny raz zabijacie i tak już ledwo żyjącą grę

Za parę pachy zamiast dodawać nowych bohaterów okaże się że zaczną usuwać starych i zamieszczą następujący “komentarz twórców” : Próby które przeprowadziliśmy z tymi zmianami (usuwając danego bohatera) dały pozytywne wyniki. Będziemy obserwować jak te zmiany wpłyną na grę, a tymczasem prosimy was o opinię. :rofl:

1 polubienie

serwer klasyczny jak do WOWa

Może kiedyś , ale najpierw będą musieli wprowadzić abonament :joy:

A z takich ciekawostek to : Kevin Michael Johnson (Komentatora z jego głosem można kupić w sklepie), zamieścił na Twitterze że odchodzi z Blizzarda
" Friends!
Today will mark my final day with Blizzard - a massive season change, for sure. I will forever be grateful for the opportunity I’ve had to serve both this company and the amazing communities that play Blizzard games. You all are incredible and have taught me so much."

Kolejną ciekawą informacją jest to że prawdopodobnie kolejnym bohaterem będzie Anduin (bądź jakaś inna postać z przymierza ale raczej Anduin).

Oraz kolejna ciekawa bądź co bądź informacja to że HotS prawdopodobnie trafi na półkę gier klasycznych Blizzarda obok The Lost Vikings (wydany w 1992 roku), Warcraft: Orcs & Humans (1994), Blackthorne (1994), Warcraft 2 (1995) i Diablo (1996). Dodatkowo dołączone są Starcraft 2, Starcraft Remastered i Warcraft 3. :laughing:

jakieś źródło tych badań?

Heroes of the Storm, tryb dowolny, 2 sezon 2019 roku

no to nie musiałeś długo czekać xD

Gracze nie mogą już podglądać profilów przeciwników z Ligi Nexusa, używając systemu szeptów.

Niesamowite… Teraz kolejna sprawa czyli wyświetlanie RANGI podczas wczytywania gry. Pytanie:
Jeżeli po jednej stronie gra:
5x platyna 3
a po drugiej
3x platyna 3 + diament 5+ gold 1
Jak głupi musi być gracz by nie zauważyć “cudów ekip w lidze moronusa”?
Może usuniemy wyświetlanie rang? Chociaż w sumie mam lepszy pomysł! Wyświetlony zostanie ŚREDNI poziom drużyny czyli platynka 3 :smiley:

2 polubienia

Najbardziej niesamowite jest to, że oni dali tę zmianę w sekcji naprawionych błędów.
To już nie jest smutne, tylko najzwyczajniej żałosne. Brzmi jak “próbujemy Wam wmówić, że NIGDY od samego początku nie zamierzaliśmy, by to było możliwe, ale zmieniliśmy to dopiero po 4 latach, tuż po kulawej zmianie maskującej ciulowość naszego systemu”.

1 polubienie

Jak na redditcie pod postem niebieskiego napisałem że przydał by się prawdziwy tryb rankingowy to dostałem 6 minusów. Zastanawiam się czy to dużo czy mało? Może mało bo tylko 6, ale może społeczność jest tak duża że to aż 6.
Oczywiście jeden z redditowych użytkowników wyjaśnił mi że obecny tryb rankingowy jest najlepszy, a wszystko inne już kiedyś było próbowane i wtedy nie działało. Ktoś inny stwierdził że nowy tryb SL jest super ponieważ… awansował do Diamentu (pojęcia nie mam czy mówił serio czy sarkastycznie)

Nie ma nic złego w tworzeniu gry dla casuali natomiast to oznacza że tryb rankingowy jest grze niepotrzebny jak również HGC było zbędne pytanie czy wtedy tworzenie ““moby/hero brawlera”” miało sens.

Placementy są od dawna do wyrzucenia. A “startową” rangę należy ustawić na brąz 1.
Przykład:
h ttps://imgur.com/a/CtIIp0I
Dla gry tego konkretnego osobnika nie ma znaczenia gdzie w przedziale brąz/master1000 wyląduje, dalej będzie grał tak samo czyli siedział na środkowej linii do końca wszechświata… Znaczy nie ma potrzeby wrzucać go gdziekolwiek wyżej, bonus do expa na każdej randzie jest taki sam…

Najciekawszym obecnie przypadkiem na lidze są “imperiusy w roli solo linera” którzy NIGDY nie trafiają na solo linię… widziani w przedziale od srebra do diamentu…

h ttps://imgur.com/9pfCfIC BoE

Mało kogo obchodzi czy jesteś aktywnym graczem jak np jesteś toksyczny. Druga sprawa Blizz nie rozdaje za darmo banów, wiem bo sam jestem toksyczny i zaraz wyłapie perm bana który mi się należy.

Przestańcie pisać że Blizz rozdaje bany za freee.

1 polubienie

Żeby być dokładnym to powiedziałbym, że blizz banuje wybiórczo. Naprawdę na wiele można sobie pozwolić i praktycznie rujnować grę innym bez żadnych konsekwencji, ale jest kilka rzeczy i słów, które ich z automatu triggerują.

Powiem CI szczerze, że ostatnimi czasy, jestem coraz mocniej przekonany, do teorii o “płatnym trollingu” na forach gier :slight_smile:
Jeżeli w wiekszości branż, zleca się trollom nachalną anty-reklamę, przez obrzucaniem błotem produktów tej, czy innej firmy, to czemu w branży gier, miałoby być inaczej?

Nie ma nic złego w tworzeniu gry dla casuali natomiast to oznacza że tryb rankingowy jest grze niepotrzebny jak również HGC było zbędne pytanie czy wtedy tworzenie ““moby/hero brawlera”” miało sens.

Mówiąc szczerze Grand, chyba każdy produkt masowy, robiony jest dla cassuali, bo na samych maniakach, nie ma zarobku.
Problem zaczyna się, gdy to ogon zaczyna “merdać psem”.
Tryb rankingowy jak najbardziej ma sens, problem polega jedynie na braku postawienia poprzeczki graczom, chcącym w nim startować.
Jeżeli deweloperzy - nie tylko Blizzard - zaczęli dopuszczać do rankingu kogobądź, to efekty są, jakie są i masz okładanie sztachetami, zamiast myślenia.

2 polubienia

Właśnie… W tym konkretnym przypadku ogon tak wywijał psem o ściany, że zwierze jest w takim stanie że jedyny kontakt z jego strony to mruganie…

Niech startuje kto chce, ale wrzucajmy ich do b5. Kto będzie chciał, posiadał umiejętności i podejście wyjdzie.

Sam byłem zwolennikiem resetu MMR, ale po tym co przeżyłem na początku tego sezonu nie wiem czy reset pomógłby grze czy ją dobił…
I tak idziemy w kierunku wyłączenia serwerów. Pytanie czy “szok związany z resetem mmr” zrobi coś pozytywnego czy dobije totalnie.

MMR z QM i Placementy to są 2 największe patologie których do tej pory nie usunięto i tryb rankingowy wygląda jak wygląda czyli zależy co się trafi…

1 polubienie

Blizz poniósł klęskę z tą grą, wprowadzając “swoje” głupkowate zasady, typu wspólny “exp”, tak zwane “objectiwy” i wiele innych dziwactw, gdyby zrobili tą grę na klasycznych sprawdzonych zasadach, które powstały na ich własnym podwórku (WC3 editor), gra biła by teraz pewnie rekordy grywalności, a tak jest zwykłym “paszkwilem” blizzarda, który istnieje tylko i wyłącznie dzięki ich logo, logo które sobie kiedyś ciężko wypracowali i które w ostatnich czasach kieruje się powoli ku upadkowi przez chciwość i ignorancje w stosunku do swoich graczy.

Ta…i byłby kolejną, niczym niewyróżniającą się MOBĄ spośród innych MÓB. I byłby lubiany dlatego, że byłby popularny, a nie odwrotnie.
Podstawowe elementy odróżniające tę grę od pozostałych w szeregu, właśnie między innymi te, o których wspomniałeś, to właśnie był przepis na sukces. To było coś, co się sprawdzało, to nie było tak, że ta gra nigdy nie była znana i zawsze była jakaś niszowa. U początku swej kariery zapowiadała się naprawdę obiecująco.
No ale jak zamiast blachy do zatykania dziury w wiadrze używa się kartonu i leje wody z nadzieją, że się uda, to cóż… sukces staje się powoli oddalającym się elementem, który z czasem staje się wspomnieniem starych, dobrych czasów, ikoną świetlanej przeszłości, która zamieniła się w ledwie tlącą się iskierkę teraźniejszości. I ci, którzy jeszcze wodzą za nią wzrokiem, to w większości ludzie, którzy oczekują, że w końcu zgaśnie i odejdzie we względnej ciszy i zapomnieniu, bo o godnej śmierci mowy być nie może.

1 polubienie

W poprzednim sezonie HL- B5; TL- D4
Teraz na równi z GM#3

Trzeba przewinąć do 2:27:30
h ttps://www.twitch.tv/videos/424258947?sr=a&t=0s

Gracz rozegrał bardzo dużo meczów w TL i tam naprawdę bardzo dobrze mu szło, awansował aż do diamentu, a w tym sezonie do mastera. Tylko że według indywidualnych umiejętności nie da się go sklasyfikować, brąz z 12 rozegranymi meczami. Storm Liga to porażka

To zależy, w tym sezonie gram tylko Ligę i o wczesnych godzinach nie da rady grać bo zawsze się trafi jakiś totalny noob który strasznie odstaje od reszty. Jak dla mnie ta gra istnieje tylko i wyłącznie po godzinie 22, wcześniej to porażka.

Ostatnie 2 tygodnie grałem od godziny 9 rano do 15 i spadłem z Diamentu 1 do Platyny 4. Wcześniej jak grałem pod wieczór miałem jakieś 53% win ratio przy 60 grach, teraz gier mam 110+ i win ratio spadło do 47%. Przestałem grać w tych godzinach. Zresztą wchodzę pod wieczór i średni czas szukania gry to 40 sek w przeważnie jest mniej niż 10 sek, rano pokazuje mi 350sek i wtedy dodaje taką mieszankę że masakra.

Nie wiem od czego to zależy, ale naprawdę odradzam ligę w tych godzinach.

Obstawiam poniższe powody:

1. Po 22.00 sporo dzieci idzie spać przed szkołą.
  2. Różnica stref czasowych - o 22.00 “czasu Łorsoł”, z gry odpada Bliski Wschód, Rosja i Indie, czyli duża część ludzi, bez podstawowej znajomości angielskiego.
    Warto brać pod uwagę, że “nasze” godziny “okołopołudniowe”, to “szczyt” w Środkowej ROsji, Indiach, Pakistanie czy Arabii Saudyjskiej.
    Wczesne popołudnie, to wieczorne godziny w Turcji, Iraku, Moskwie i wszystkich innych “-istanach”.
    Bariera językowa, niestety robi swoje i gra, we wczesnych godzinach, przypomina próbę gryzienia chleba przez szczerbatego.

Osobiście miałem okazję grać na Euro oraz US i mówiąc szczerze, o ile sam poziom graczy, jest porównywalny, to bariery komunikacyjne na Euro, niestety rozwalają grę.