Kolejny raz zabijacie i tak już ledwo żyjącą grę

Jeżeli w tej grze podobają Ci się tylko skiny to po co w to dalej grasz??

Mnie odrzucił skopany dobór graczy na rankedach. Gra sama w sobie mi się podobała, ale jeżeli Tobie wszystko w tej grze się nie podoba to po co się dalej przy niej meczysz??

Gre odpalam raz na tzw “ruski rok” zeby przekonac sie ze nadal jest to samo od czasow bety - czyli kompletny random

Witam w klubie

Gra jest swietna ale jej wykonanie to dno dna i metr mułu

No to mamy tak samo, ale ja już jej nie odpale bo sprzedałem kompa :slight_smile:

Taka ciekawostka:
h ttps://www.gram.pl/news/2019/07/23/disney-powinien-kupic-activision-blizzard-twierdzi-analityk.shtml

No oby Disney kupił Activison Blizzard, może jak Disney wyłoży siano na esport to jakoś to będzie wyglądało, szkoda tylko że zawsze z Blizzem będzie podłączone Activiosn.

Szefowie Activision zapowiadają że w następnych latach chcą mocno rozwinąć esport we wszystkich swoich grach. Myślę że jeśli pojawia się hasło “kiedy esport na olimpiadzie?” to sporo różnych firm będzie się w to angażować.

No oby Disney kupił Activison Blizzard, może jak Disney wyłoży siano na esport to jakoś to będzie wyglądało, szkoda tylko że zawsze z Blizzem będzie podłączone Activiosn.

No oby nie. Wystarczy spojrzeć co z robili z marką Star Wars.
Ja wiem, że nie jest najlepiej, ale jednak latanie OP Goofym i Myszką Miki to nie jest coś, co koniecznie bym chciał zobaczyć w Hotsie. ( A po co ryzykować?)

Kolejna sprawa, że to scenariusz mało realny :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Również jestem zdania, że Disney jako nowy właściciel, byłby końcem Blizzarda. Z tego studia zrobiono by centrum komercyjne dla filmów, pełnym tęczowych jednorożców, z Mary Poppins jako komentatorką.

Bądźmy szczerzy hots umiera i to nie jest już płacz a fakty, bez pieniędzy na rozwój gry i esportu hots już się nie podniesie, nie ma szans żeby ta gra nagle się odbiła.

I nie przesadzajcie że Disney to jednorożce itp, jakoś filmy z Marvela biją rekordy popularności a ostatni film Avengers jest najbardziej dochodowym filmem w historii kina, który pobił rekord Avatara. Niech Blizzard dalej robi gry a Disney filmy. Jeżeli udało by się odnieśc podobny sukces jak z filmami Marvela to mógł by być to złoty szczał dla Blizza i olbrzymia reklama.

Blizzard już od bardzo dawna robi gry dla dzieci a jednorożce masz już od dawna w Diablo i Hotsie. Niby Diablo4 ma być mroczne, ale tak od jakiś 10 lat Blizz nie zrobił nic dla starszych graczy.

2 polubienia

Sorry, ale to tylko kolejny dowód na to, jak jak niski jest poziom masowego odbiorcy kina.
Marvel to niewybredna, niewymagająca rozrywka, więc zarabia. Daje zapomnieć statystycznemu Smithowi, że właśnie bije mu 30-ka, a on nadal żyje na koszt rodziców, spełniając się kopceniem jointów.

2 polubienia

Być może, ale liczą się $ na koncie a te ostatnio chyba trochę uciekły Blizzowi. Wiesz mi też średnio podobają się filmy z Marvela, tylko Xmeni mi się podobają, ale tak po za tym to jestem fanem starych filmów jak obcy 1-4, Terminator 1-2, Nieśmiertelny i np Bravehart a tego nowego badziewia nawet nie oglądam. Ostatnie filmy które mi się podobały to Logan i Upgrade.

Przykro mi ale my już jesteśmy mniejszością i teraz największe pieniądze robią filmy i gry dla mas, Marvel, Fortnite i podobne produkcje.

Sorry może to Ci się nie podobać, ale prawda jest taka że Blizz już od dawna celuje w inną grupę odbiorców, a to czego nie chcesz jak np jednorożce, serduszka, misiaczki i słodkie cukiereczki już od dawna Blizz nam serwuje, nie zauważyłeś tego??

Ja już przestałem grać w gry Blizza bo i tak długo wytrzymałem przy ostatnich produkcjach tej firmy, myślałem że Diablo 3 to po prostu jedna wpadka, każdemu się zdarza, ale myliłem się to jak później potraktowali serie Diablo przebiło wszystko. Hotsa też zabili, Overwatch też zrobiony dla dzieci. Zrozumiałem że Blizza już nie obchodzą starzy fani, on chcę wyssać pieniądze od dzieciaków i chińskich graczy z telefonami.

Nie zauważyłeś tego wszystkiego??

Czym wy się tak przejmujecie, zbliża się koniec świata i to wszystko nie będzie miało już znaczenia.

Zobaczymy co będzie na blizzconie 2019. Osobiście widzę dwa scenariusze:

• blizzard dalej twardo idzie w kolorowe gry i podbijanie rynku telefonowego, patrzy na statystyki ignorując fanów
  • blizzard nadal idzie w kolorowe gry i rynek telefonowy, ale nie ładuje w to wszystkich swoich środków, będzie próbował jednocześnie utrzymać starych fanów i zdobyć nowe horyzonty

O tym że kiedyś wrócą do korzeni nie ma mowy. Z punktu widzenia HOTSowego gracza chciałbym żeby reanimowali tą gierkę i wtedy nie miał bym nic przeciwko blizz-chess. Tak samo nie miałbym nic przeciwko temu żeby zrobili mroczne Diablo 4 i kolorowego Overwatch 2. To by były dwie różne gry dla dwóch różnych grup odbiorczych ze wspólnym “kontem bankowym”. Czy to nie jest prosty przepis na sukces?

“we need mage to kill diablo” - randomowy diament

Bizzard to korpo i zważa tylko na maksymalizację zysków. Nikt nie będzie ładować kasy w zdychający tytuł, trzeba go tylko maksymalnie wydoić przed zgaszeniem światła. Więc w najbliższej przyszłości spodziewać się można jedynie wysypu jakiś pierdoł pokroju już nawet nie skórek tylko jakiś sprayów, awatarów i tego typu bezużytecznych śmieci, których koszt produkcji jest znikomy.

Warcraft 3 R, Stacraft R

Trzy ciekawostki:

1. Jeden z pracowników Blizzarda przechodzi do Riot (League of Legends).

h ttps://twitter.com/codyplepel/status/1155925781144408066

1. Bakery (były europejski gracz HGC) ma pomysł na ratowanie e-sportu w HOTS. Pomysły są dobre, ale to tylko pomysły, o czym przypomina Khaldor (anglojęzyczny komentator znany z esportowej sceny HOTS i Warcrafta3). Jak zwykle chodzi o pieniądze których nikt nie chce zainwestować. Bakery obiecuje że chce przejść od idei do działania.

h ttps://old.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/cjf4e5/bakery_on_hots_esports/

1. Psalm (były amerykański gracz HGC) poświęcił swój czas na grę w Fortnite i się opłaciło - wygrał 1,8 mln dolarów.
    h ttps://twitter.com/ThisJusting/status/1155583534951817222

czy wy to widzicie że ten temat został wyświetlony 3700 razy?? może ta gra aż tak nie umiera :slight_smile:

1 polubienie

z czego ja sam mam z 50 wyświetleń :slight_smile:

Lana Bachynski opuszcza Blizzarda. Pracowała nad tworzeniem animacji w HOTS. Stałą się bardzo popularna wśród społeczności ze względu na otwartość i pozytywne nastawienie. Poniżej linki do jej twittera i zestawienia wykonanych animacji:

h ttps://twitter.com/Latienie/status/1156973351115472902

h ttps://vimeo.com/307801042

3 polubienia

Czy ktoś orientuje się którzy streamerzy poza crisem opuszczają ten przybytek szczęśliwości? Chodzi mi względnie o topkę…