Początek końca?

W statystykach twitcha HOTS spadł ze średnio 20 miejsca na 40, nawet Diablo 3 jest wyżej. Czuć to w każdej grze, a zwłaszcza gdy nie można się na tę grę doczekać.

Mi już też wisi Blizz niech upadają ja płakać nie będę.

1 polubienie

żałuję że zabrali łapki w dół :slight_smile:

2 polubienia

Blizzarda jako firmę mam w nosie, obchodzi mnie HOTS, a gra faktycznie zdycha.
Myślałem że graczy brakuje ze względu na okres świąteczny, ale mamy już tydzień po świętach i jest masakra. Jakiego bym trybu nie włączył tak wszędzie zrobiła się bójka, a na QM nawet nie bójka tylko dosłowny afk. Nawet na poziomie grandmastera są “gracze” którzy biją się o objective gdy wróg ma przewagę 10 vs 9 poziom. Zero wiedzy grze, zero taktyki, zero chęci na zwycięstwo, liczy się tylko bójka z przeciwnikiem.

1 polubienie

Tak to jest jak nie ma przypisanych ludzi do linii.

Koniec esportu = spadek poziomu. Chociaż uważam, że GM’a jest trudniej wbić niż wcześniej.

Nie wiem czy trudniej czy łatwiej, ale jak zaczyna dobierać do jednej drużyny GM i platyny to nie ma już znaczenia. Później wychodzą kwiatki: Muradin przez 26 minut złapał 14 stacków na swoim Q.
Xardasowy event z brązu do mastera by się teraz nie udał, bo wszędzie jest brąz :smiley:

1 polubienie

Przyszłość blizarda stoi pod znakiem yuana

1 polubienie

Słyszeliście o Destiny2? Bungie, czyli twórcy gry kończą współpracę z Activision (wydawcą), co oznacza że Bungie będzie w całości odpowiedzialne za swoją grę. Z jednej strony super bo będą niezależni, ale z drugiej strony Activision brało na siebie kwestie finansowe, marketingowe, itd.
Co ciekawe Blizzard zapewnia że Destiny 2 nadal będzie wydawane za pośrednictwem aplikacji Battle.net.

1 polubienie

Tak Brawa dla Bungie pomyśleli że taki Activision psuje firmę mam nadzieje że blizzard dojdzie do rozumu do głowy i też zerwie współpracę

Gdzieś czytałem że to nie takie proste w przypadku Blizz, nie pamiętam dokładnie czemu i gdzie to czytałem, ale również bym chciał żeby Blizz się odciął od Activison. Gdyby Blizzowi udało się uwolnić od tego pasożyta to automatycznie wracam do wspierania Blizza finansowo i łapkami w górę, ale póki Activison macza tam swoje chciwe łapska to nie wydam ani grosza na żadną grę Blizza.

2 polubienia

Morhaime opuszcza Blizzarda na dobre w kwietniu 2019. Mike Morhaime zrezygnował z funkcji prezesa Blizzard Entertainment w październiku 2018 roku, ale nadal pełni funkcję doradczą. W kwietniu zrywa całkowicie współpracę.

No wiem że nie takie łatwe i muszą czekać aż będzie dzień koniec “współpracy” i mogą odejść a jak np teraz odejdą to mogą karę za to zapłacić jak dla mnie głupota jeśli jakaś firma psuję inną firmę to powinno być że ma prawo odejść bo ta firma szkodzi innej firmie

Nie doczekasz tego ani ty ani oni niestety ale to jest tak ze Activsion wykupiło Blizzada tak naprawdę blizzard do nich należy oni w sumie nic nie mogą są na lasce Activision.

1 polubienie

Ta gra jest jak narkoman, którego acti-blizzo-szajs faszerował różnymi dawkami narkotyku, na starcie dostał olbrzymią dawkę która dała mu olbrzymiego kopa, później dostawał dawkę podtrzymującą, żeby po jakimś dłuższym czasie dołożyć mu kolejnego shoota. Teraz jedzie już na oparach, chciałby znowu czegoś dostać, ale jego dealer czyli actiblizoszajs, powiedział dość i go teraz głodzi. Ciekawe ile jeszcze pojedzie na głodzie, myślę że nie za długo.

Poziom rozgrywki spadł diametralnie nawet w lidze około goldowej.

A Warcraft 3R? Sam planowałem kupić ale zmieniłem zdanie. Blizzard to aktualnie jedna wielka niewiadoma, może im wpaść do głowy żeby tam jakieś mikropłatności dodać i to na zasadzie pay to win.

Jakie grube akcje się muszą dziać w tych firmach, że nowy dyrektor finansowy za samo podpisanie umowy dostaje 15mln + roczna pensja + jakieś możliwe premię za dobre wykonanie swojej roboty.

niestety ten początek końca chyba nastąpił jednak, bo grając w niedzielę o 6 rano w HL po 17 minutach szukania dobrało nam graczy o rozpiętości rang od brąz 5 do mastera 997

I mówisz to po graniu o 6 rano? Mądrze.

Niestety Blizz się sypie tak jak rozsypał się ich puchar OW. Ogólnie HotS to spoko gierka, ale uważam że powinni tutaj pójść w trochę innym kierunku i zrobić z HotSa gierkę z zachowaniem jakiegoś mrocznego klimatu z takich gier jak Diablo czy Starcraft z elementami gore i od samego początku gry opracować normalną fabułę, a nie dopiero po kilku latach i to na siłę wymuszone przez fanów.

kolejny symptom że jest coraz gorzej, wczoraj miałem mecz gdzie dostałem dodatkowo 12 punktów ze względu na przewagę przeciwnika, wynika z tego że jest tak mało graczy że nie może dobrać ich na podobnym poziomie, mecz o 21:00