To akurat że dodało Tobie punkty imo to normalna rzecz, chociaż faktycznie pula graczy jest coraz mniejsza, u streamerów tych co zostali widać coraz mniejszy zapał, świadczą o tym statystyki na twitchu - przed Blizzconem, Hots utrzymywał się w granicach ~7k w godzinach wieczornych, wczoraj sprawdzałem i był to poziom około 2,5k , spadek w granicach 60-70%.
dotychczas dla mnie nie było to spotykane a gram od kilku lat średnio 3 gry dziennie, i różnice oscylowały w granicach 2, ostatnio zaczęło sie to wachać do 5, no i wczoraj ten jeden przypadek 12, ale po tym jak brąz grał z masterem w HL to już mnie i tak nic nie zaskoczy w tej grze
Świetny pomysł na skórkę
h ttps://imgur.com/a/qVSkbjP
To chyba lepsze od Leoryka Woźnego
Eventu jak nie było tak nie ma a zamiast tego dostaniemy 3 brzydkie skórki ,na forum nikt nic nie pisze a do bójek zamiast żywych graczy dobiera boty xD
Naprawdę nie zdziwiłbym się gdyby za rok/dwa zamknęli serwery.
tak dużo osób odeszło po informacji o esporcie, że nawet obstawiam że ta gra ma szanse umrzeć wcześniej, bo albo nie będzie już opłacalna, albo będzie tak mało graczy że nie będzie z kim grać.
teraz na Polskim kanale w godzinach szczytu siedzi 70 osób
Na Twitchu bardziej popularne są Diablo 3, albo Symulator Farmy
Brzydkie skórki? Czemu brzydkie? Mnie się może podobają, szczególnie Hanzo-Rambo.
Hots raczej nie padnie, taki Smite ma o wiele mniejszą oglądalność na Twitchu i jakoś nikt nie wróży mu upadku.
Oglądalność na Twitchu nic nie znaczy, HotSa nikt nie ogląda, bo tak naprawdę nie ma czego albo raczej kogo oglądać - to jest po prostu taki rodzaj gry w której nie można się wykazać niczym nadzwyczajnym co dla innego przeciętnego gracza było by wielkim wow i chciał by to oglądać, jak np w takim LoLu, gdzie jest możliwość pokazania czegoś nadzwyczajnego czegoś wyjątkowego. Tego właśnie najbardziej brakuje w HotS, bo tak naprawdę Heroes ma wszystko, ale brakuje mu tylko jednego i chyba najistotniejszego elementu który został praktycznie całkowicie wyeliminowany, to jest własnie to coś co sprawia że Master to jest taki gracz którego chce się oglądać i który, jest w stanie wysolować np pięciu bronzów, może wystartować grę sam przeciwko pięciu brązowym i zrobi z nich miazgę - w HotS jest to nie możliwe nie możesz sam jeden gracz , grać i wygrać przeciwko pięciu - chyba że nie wiem jakimi przygłupami musieli by być żeby to przegrać - nie, nie w HotS jest to nie możliwe.
Nie ma matchmakingu chyba ze ten bajzel na kolkach stworzony przez bli$$arda uwazasz za takowy
Widzisz Patchwerk, ja mam zupełnie inne wrażenie. Kiedyś przez przypadek trafiłem na rozgrywki LoL’a w telewizji, pooglądałem to trochę i darowałem sobie, strasznie mnie to nudziło. Natomiast tu, akcje przeprowadzane przez 5 grających ze sobą osób, potrafią być niezwykłe i fascynujące. Chce się patrzeć na idealnie wykonywane zagrania, zgrywane ze sobą combo itp (wtf lub funny moments to już w ogóle poezja ).
Przyznam jednak, że ostatnimi czasy i ja darowałem sobie oglądanie HOTS’a, ze względu na nudne rozgrywanie meczów i wciąż powtarzające się postacie.
Tak więc widzisz, coś co nie podoba się Tobie, może zachwycać kogoś innego
Oglądanie LoLa cię nudzi bo zwyczajnie w niego nie grasz więc po co to oglądać ? Zanim powstał HotS w LoLa grałem dosyć długo, a oglądanie stremerów i patrzenie jakie cuda wyprawiają dawało mi sporo frajdny, a przy okazji mogłem podpatrzeć co nieco i zastosować to w grze, potem dostałem permabana za toksyczność, akurat w momencie kiedy wyszła beta HotSa. Gierka mi się spodobała i gram do dzisiaj, a z toksyny już dawno się wyleczyłem, jednak oglądanie stremów z HotS kompletnie mnie nie kręci, niczym mnie tam nie zaskakują - jeżeli jest dobrze zgrany team to wszystko da się wygrać - brak indywidualnych akcji - bądź niewielki odłam, gra z brakiem indywidualizmu jest kiepskim produktem do streamowania - takie jest moje zdanie.
To wiele wyjaśnia, przecież w symulatorze farmy grasz sam.
Obie gry już upadły.
W HOTS nie trzeba już szukać znajomych do gry, jak gram kilka meczy pod rząd to ciągle te same nicki widzę.
jak oglądałem jakieś mecze międzynarodowe HOTS to mega akcje były, jak widziałem co oni wyrabiali to miałem wrażenie że timingi mają dopracowane do perfekcji.
fajnie się oglądało.
Akurat w tym temacie mogę się wypowiedzieć, obecnie gram w LoL’a, w HoTS’ie spędziłem prawię 3 lata i śmiało mogę stwierdzić że lepiej oglądało mi się e-sport od tego drugiego.
Bo mają, dostawali za to kasę więc poświęcali dużo czasu na treningi.
Porównanie statystyk Twitcha z różnych okresów. Wychodzi na to że aktualnie HOTS wygląda najgorzej w historii, w kwestii oglądalności.
h ttps://www.invenglobal.com/articles/7517/heroes-of-the-storms-twitch-viewership-plummeting
A teraz to na co wszyscy czekamy, czyli balansowanie bójki ARAM. Deweloperzy zastanawiają się czy usunąć Hammer z tego trybu. To kolejny dowód na to że oni nie wiedzą co robić. Po pierwsze większość graczy lubi ten tryb bo jest szybki i niestandardowy i większość chciała by móc zagrać każdym bohaterem (strasznie mi brakuje Abatura). Niektórzy gracze sprawdzają postaci w tym trybie lub trenują swoje umiejętności. Po drugie Hammer jest przeciętnym i bardzo sytuacyjnym bohaterem również w tej bójce, zwycięstwo Hammer zależy od obu kompozycji i jej sojuszników, więc usuwanie jej nie ma sensu. Po trzecie, balansowanie tego trybu jest głupie bo musieli by usunąć połowę bohaterów, np. Zuljin, Alarak, Thrall, Hanzo, Guldan. Samo posiadanie jednego z ARAMowych bohaterów ogromnie zwiększa szanse na zwycięstwo, z drugiej strony to tylko bójka i wiem że część graczy świadomie rezygnuje z mocnych herosów, bo są zbyt mocni. Jednocześnie proporcjonalnie do mocnych postaci, jest kilka które są bardzo słabe, np. Samuro, Valeera, Chen, Garrosh
h ttps://old.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/apnrz3/suggestion_for_sgt_hammer_in_aram_brawls/?st=js1oplos&sh=0fd92f0d
bójki gram tylko do minimum czyli 3 gry tygodniowo im krótsza tym lepsza, jak dla mnie to tam może być każdy heroes, te bójki nic nie wnoszą.
Mi też, pamiętam jak jeszcze dawno minowałem miejscówki od globów i zabijałem tam bohaterów po nie idących
HOTS będzie dalej grywalny, ale niestety jest duży odpływ graczy Pro i tych z naprawdę dobrymi umiejętnościami bo nie ma sceny PRO, a jak można zauważyć to teraz aktualizacji jest naprawdę mało, brak re-worków postaci, brak nowych postaci, ostatni re-work postaci był zszywańca i sylwany na blizzconie. to było w listopadzie 2018 już ponad 3 miesiące nic nie słychać, od blizzconu tylko Imperius wyszedł to też naprawdę słabo, bo pewnie większość rzeczy które mają wyjść na 2019 w dużej mierze mieli już zrobione przed blizzconem, wiec jak tak słabo idzie postęp mając jeszcze coś zrobione zanim odeszli ludzie z ekipy HOTSa to boje się co będzie za 5-6 miesięcy, 1-2 aktualizacje na rok i 2 bohaterów, 1 re-work?
Ekhem. Ana Abathur? Nie ze nie zgadzam sie z tym, ze gra zdycha. Ale reworki były. Fakt ze może nie gigantyczne ale jednak Abathur ma zupelnie inne możliwości teraz. Nie wiem jak Ana bo nia nie gram.